Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 13 glasov Ocenite to novico!
Sirske upornike že dalj časa povezujejo s terorističnimi organizacijami, kot je Al Kaida. Foto: Reuters

Dodaj v

HRW: Zločini sirskih upornikov usklajen napad na človeštvo

Pozivi ZN-u, naj preda primer ICC-ju
11. oktober 2013 ob 11:55
Damask - MMC RTV SLO, STA

Sirski uporniki so v vojaški ofenzivi v severni pokrajini Latakija avgusta ubili najmanj 190 civilistov in jih še 200 zadrževali kot talce, je opozorila organizacija Human Rights Watch (HRW).

Dokazi kažejo na nasilje na ravni "zločinov proti človečnosti", je zapisal HRW v svojem poročilu.

Organizacija s sedežem v New Yorku je opozorila, da so sirski uporniki 4. avgusta letos prebili straže sirske vojske in vstopili v več kot deset vasi. Poročilo z naslovom "Še vedno lahko vidite njihovo kri" navaja, da dokazi "kažejo, da so poboji, ugrabitve in druge zlorabe, ki so jih 4. avgusta zagrešile opozicijske sile, dosegli raven zločinov proti človečnosti".

V HRW-ju so sicer s prstom pokazali na z Al Kaido povezane skupine, tudi Islamsko državo Irak. Te teroristične organizacije naj bi še vedno zadrževale talce, tudi ženske in otroke.

"Te zlorabe niso bile dejanja posameznih borcev," je poudaril direktor HRW-ja za Bližnji vzhod Joe Stork. "Ta operacija je bila usklajen, načrtovan napad na civilno prebivalstvo v teh alavitskih vaseh." Nezakonito naj bi bilo ubitih najmanj 67 ljudi. Stork je Varnostni svet ZN-a pozval, naj primer Sirije nemudoma preda Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC).

HRW je sicer zapisal tudi primere vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti, ki so jih zagrešile sirske vladne sile.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
lunajko222
# 11.10.2013 ob 12:23
ne more niti prodani HRW lagati o teroristih, zraven pa še zmeraj dodajo "A tudi sirijske vladne sile so delale zločine" .. KJE?! ..kje so sirijske vladne sile vstopile v neko vas in poklale z mačetami 500 ljudi!?!? če bi se to zgodilo bi ZDA bombardirala še preden bi to prišlo v novice..

Sramotni HRW, kot druge "nevladne" organizacije so pristranske in na strani imperija..

Danes teroristi napadajo Sirijo in Assad je predstavnik legitimne vlade Sirije ki ščiti vse sirijce pred teroristi.. ta realnost je tako REALNA da je ponavljanje retardiranih izjav kot tale of HRW-ja postaja vedno bolj sramotno za te brez-sramu neuporabne organizacije..

glejte kolk časa je trajal da so omenili pokol 500 civilistov v Latakiji..?! in še to ko so omenili so zreducirali številko na 65..

Sirijska vojska napade samo teroriste, ne gre z avto-bombo ali letalsko bombo nad šolo kjer je cilj terorizirati svojo populacijo... ravno včeraj ali predvčerajšnjim je Sirijsko letalstvo napadlo sedež teroristov v Allepu.. natančen šus, direkt v njihovo bazo, 30 mrtvih alahubarkcev, niti ene ženske, niti enega otroka ubili zraven.. logično teli teroristi živijo po šeriatskem zakonu, ženske so umazane, nečiste, potrebno da se čisti alahukbarci skup držijo.. no, bombo v faco in vse je šlo v 3pm..

zdj pa poglejmo teroristične akcije .. bombo pred faksom, ubili 30 študentov, minomet napadi nad civiliste brez gledanje kje je vojska-pazite cilj jim ni vojska per se, ampak terorizirati civiliste in jih prepričati da zbežijo iz države..

Rusi danes opozarjajo da teroristi se urijo v afganistanu kako operirati z kemičnim orožjem, povedal je Lavrov Kuwaitu da naj se teroristi pazijo da ne naredijo napake in spet uporabijo false flag ..

Zgleda da bankrotirani američani se ne predajo, bodo spet z glavo skozi zid probal zmasakrirati otroke..


BTW, tisti kemični napad teroristov v Ghouti kjer so poklali otroke pred kamerami..so bili otroci staršev v Latakiji.teh staršev ki so jih teroristi ubili, otroke ugrabili in poslali da se jih pred kamerami uplini.. potem pa to uporabi za zeleno luč da ZDA pobije še več sirijcev z letali..

VSe skup eno sr*nje od zahoda.. toliko krvi in zločinov, vojaških zločinov ki nimajo primere v svetu.. vse to se bo vrnilo.. da ne bodo zahodnjaki kaj jokal..to kar prihaja je treba plačati z polno žlico in z obrestmi.. in ja, zavedam se da živim na zahodu in bom tudi jz plačal.. in je prav..vsi smo kolektivno krivi da ne ustavimo svojih fašistom na oblasti..
Juzer mk2
# 11.10.2013 ob 12:31
Nemogoče, "uporniki" so vendarle "aktivisti" in "borci za svobodo".
Sebastjan666
# 11.10.2013 ob 12:33
Zločini sirskih upornikov usklajen napad na človeštvo

Pravilno zapisan naslov:
Zločini zahodnih in arabskih plačancev in fantov iz vseh vetrov usklajen napad na človeštvo.

No K. S. je s potoma pozabila dopisati, da so pri HRW še napisali, da je bila celotna operacija financirana s strani privatnih donatorjev iz zalivskih držav.

So pa pri HRW 'pozabili' dopisati, da so poleg teh zločincev in teroristov, v tej operaciji sodelovali tudi pripadniki FSA, kar je predhodno že tedaj potrdil njihov vodja Salim Idriss, ko je 11.8.2013 podal javno izjavo, da FSA sodeluje na velik območju te operacije.
No, članica HRWja, Lama Fakih, pravi, da tega ne more potrditi. Ja, kako ne, če je pa sam Idriss to povedal. Aja, FSA so good terorists, s sedežem v Londonu.
zapatist
# 11.10.2013 ob 12:59
Da so oborožene paravojaške skupine v Siriji večinoma teroristi, nas večina že ve.

Mene zanima kdaj bo to kapnilo naši Karmen...
Ori
# 11.10.2013 ob 13:44
Spet nič o zasebnih financerjih iz zalivskih držav.

Na tem mestu v obupu sprašujem RTV novinarje: Zakaj niso novice neodvisne? Če vam kdo preprečuje objavo resnice se uprite in pokažite na odgovorne!?!
heureka
# 11.10.2013 ob 13:56
@zapatist
Mene zanima kdaj bo to kapnilo naši Karmen...

Kako lahko pricakujes kaj tekega od nekoga,ki ie placan od nase (kleceplazne) zunanje politike,da vrsi popagando, ki jo jim diktira ZDA.
Ona bi v momentu,ko bi se upala priznati,da ZDA dejansko podpira teroriste, izgubila sluzbo.
Toliko o svobnodi govora v nasi demokraticni druzbi.
Bivši uporabnik
# 11.10.2013 ob 13:37
Torej, naslednji cilj ZDA je ravno SA! (ali pa tudi ne....)

SA je že pod komando ZDA. Američane ne brigajo človekove svoboščine ampak samo nafta in druge pomembne surovine. Njim bolj odgovarjajo ravno nedemokratične vlade in ekstremistični režimi, saj se jih hitro kupi za par ton zarjavelega orožja.
Brigate Rosse
# 11.10.2013 ob 14:23
Ko sem videl sirski uporniki - sem bil skoraj 100% prepričan, da so ti borci za svobodo dobili Nobelovo nagrado za mir... Vau še HRW je ugotovil to kar je jasno vsakemu povprečno razgledanemu laiku - Karmen izvzeta.
DrMinistr
# 11.10.2013 ob 13:37
Zdaj je pa tudi HRW padla na os zla...kako si upajo tako sramotiti poštene in miroljubne upornike?

Torej, kdaj bo kakšno vojaško posredovanje proti upornikom zaradi zločinov proti človeštvu?
Juzer mk2
# 11.10.2013 ob 17:39
ZDA igra eno čudno igro,saj je kar naenkrat ustavila aktivnosti glede okupacije Sirije. Čudno.

Nič ni čudno. Sirija vestno izpolnjuje zahteve o razoroževanju kemičnega arzenala, po dogovoru med ZDA in Rusijo. Tale projekt bo po planu trajal do sredine 2014 in do takrat ZDA ne more legalno nič posredovat. Tako da ima Asad še kakšne pol leta čas da spuca to islamistično nesnago.

ZDA pa še vedno oborožujejo in trenirajo "zmerene" islamistične prevratnike. To so tisti "uporniki", ki so zgoraj omenjeni pokol le odobravajoče gledali, medtem ko so ga njihovi teroristični pajdaši izvajali.
soci
# 11.10.2013 ob 12:52
Sedaj pa bo hudič! AlKaido podpira Saudijska Arabija, tam vlada diktatura, kršene so pravice žensk, istospolnih....Torej, naslednji cilj ZDA je ravno SA! (ali pa tudi ne....)
mandan
# 11.10.2013 ob 16:53
Naš pa tega že ne počnejo, to je sigurno propaganda rusije.

Mi smo čisti, nam se gre samo za demokračijo, žakaj naš noben ne mara, pa šamo dobro hočemo, reš da včaš mau štreljamo, ampak žadenemo šamo bed gujse, nikol ne žgrešimo.

Vešte, pr naš v žda
šmo fajn ljdje, šm nobn naš nč ne žastop.eeeeee
ivod
# 11.10.2013 ob 13:58
... s svetom počno podobno, kot lačni pujsi, ko mednje vržeš nafto ... ops ... repo ...
mandan
# 11.10.2013 ob 17:10
No da še v resnici povem svoje mnenje v stilu Slivnika., ki je bil največji raziskovalno sklepajoči novinar slovencelnov.

ZDA igra eno čudno igro,saj je kar naenkrat ustavila aktivnosti glede okupacije Sirije. Čudno.

Kaj je razlog. Dvomim da finančna kriza znotraj ZDA. Saj njihov židovski lobij sam tiska dolarje in regulira svetovni pretok dnarja.

????

Ugibam. Mogoče kaki foto dokazi, video, o vpletanju ZDA v Siriji.

Možno pa tudi razdelitev pogače kje drugje.

Kje.....
poop
# 11.10.2013 ob 14:42
kyllingen
# 11.10.2013 ob 12:33
zdaj še samo jenkiji tak obrnejo da se ne bodo borili za assada, temveč proti teroristiom (spet) in je volk sit in koza cela... jenkiji malo spraznijo prepolne lagerje orožja in v siriji bo mir (sicer zelo drag, ali ipak)...
d_a_r_k_o
# 11.10.2013 ob 14:09
Kateri novinar je bil tam in preživel?
mandan
# 11.10.2013 ob 21:04
Žal imata zelo zelo naivno mnenje. V bistvu sta v seadanjem času ne gledata naprej, kot je to delal D.S.,...

Ta org. se je odločila na podlagi nekih ornk ornk fajn težkih ukazov, sicer bi ševedno trobil lot trobilo zahodne propagande, saj jim nihče nič ne more.

Naj mi kdo pove,kdo posluša v demokratičnih državah posameznika ki ima prav.

Edino njegova ušesa, vse ostalo je stvar elite.
Mr.D
# 11.10.2013 ob 19:04
Alavite so poklali,dr. Assad tudi pripada tej manjsini. Ve se, kaj bi se zgodilo, ce bi teroristi zmagali v tej vojni.

Res je, se ameriski HRW ne more zanikati teh zlocinov, naj se trudijo kolikor hocejo.

Smrt teroristicnim klavcem in njihovim podpornikom!!
Kazalo