Nova zakonodaja omogoča smrtno kazen za večkratne storilce spolnih napadov. Foto: Reuters
Nova zakonodaja omogoča smrtno kazen za večkratne storilce spolnih napadov. Foto: Reuters

Četrti obsojeni bo v zaporu do konca življenja. Trije obsojenci na smrt so bili tudi med tistimi petimi, ki so bili obsojeni na dosmrtno kazen prejšnji mesec zaradi posilstva 18-letnice v ločenem napadu v istem mestu. Trojica je prva, ki ji je bilo sojeno in je bila obsojena po novem zakonu.

Sodnica Shalini Phansalkar Joshi je ob izreku sodbe dejala, da ne sme biti nikakršne tolerance za takšne incidente. "Družbi mora biti poslano glasno in jasno sporočilo," je dejala po poročanju BBC-ja. Tožilec Ujjwal Nikam je dejal, da gre za prvo smrtno obsodbo za storilce, katerih žrtev je že živa, poroča Al Džazira.

22-letna fotoreporterka je bila napadena in posiljena v zapuščeni tovarni, kamor je prišla delat s svojim kolegom, ki so ga napadalci pretepli.

Posilstva so velik problem
Občutljivost na spolne napade v Indiji je narasla po skupinskem posilstvu in umoru 23-letne študentke na avtobusu v New Delhiju decembra 2012.

Primer je sprožil proteste po celi državi in prisilil oblasti, da sprejmejo strožjo zakonodajo, ki kaznuje posilstva. Takrat so bili štirje moški obsojeni na smrt, mladoletnik pa je bil poslan v popravni dom za tri leta.