Švicarska policija se je podala v lov na pobegla zapornika. Foto: EPA
Švicarska policija se je podala v lov na pobegla zapornika. Foto: EPA

34-letni Poparić je bil leta 2009 za svoje roparske podvige obsojen na skoraj sedemletno zaporno kazen in je iz zapora v kraju Orbe v bližini francoske meje pobegnil skupaj s švicarskim sojetnikom, ki je bil zaprt zaradi ugrabitve, požiga in pranja denarja.

Pobeg se je zgodil v času rekreacije, ko sta dva oborožena moška s kombijem prebila vrata in bodečo žico ter zapornikoma s pomočjo lestev omogočila pobeg čez ograjo. Kombi so nato zažgali in z drugim vozilom pobegnili v neznano.

Na paznike, ki so skušali preprečiti pobeg, so streljali z avtomatskim orožjem, a pri tem ni bil nihče ranjen. Švicarska policija je sprožila iskalno akcijo, pri kateri ji pomagajo tudi francoski kolegi.

Mednarodna roparska tolpa je postala znana po domiselnih ropih zlatarn, njeni pripadniki pa večinoma prihajajo iz republik nekdanje Jugoslavije.

Potem ko je britanska policija pri enem izmed njihovih pripadnikov v tubi kreme za obraz odkrila diamantni prstan, so tolpi nadeli ime Pink Panter, saj scena spominja na tisto iz komedije z omenjenim imenom iz leta 1963.