Kerry gre le redkokam brez svojega kolesa. Foto: EPA
Kerry gre le redkokam brez svojega kolesa. Foto: EPA

72-letni Kerry si je poškodoval nogo, zavesti ni izgubil, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno, je sporočilo ameriško zunanje ministrstvo.

Do nesreče je prišlo v Scionzierju v bližini Chamonixa, Kerry pa trenutno še ostaja na opazovanju v ženevski bolnišnici, a ga bodo prepeljali v bostonsko bolnišnico.

Po navedbah State Departmenta se je kolesarska nesreča zgodila okoli 9.40. V času nesreče so bili na prizorišču reševalci in zdravnik skupaj z avtomobilskim spremstvom.

Nikamor brez kolesa
Kerry, nekdanji predsedniški kandidat (leta 2004 je izgubil proti Georgeu W. Bushu), je sicer navdušen kolesar in na svoja potovanja pogosto jemlje s seboj svoje kolo, nazadnje pa se je resneje poškodoval leta 1992, ko si je poškodoval ramo.

Kerry se je sicer v soboto v Ženevi sešel z iranskim zunanjim ministrom Džavadom Zarifom, s katerim sta govorila o iranskem jedrskem programu, a napredka v pogovorih nista dosegla, saj razhajanja glede zahtev Zahoda za inšpekcije določenih iranskih zmogljivosti ostajajo.
Ameriški državni sekretar bi moral sicer danes na uradni obisk v Madrid, od tam pa v Pariz, a je načrte zdaj odpovedal. Kot poroča New York Times, je Kerryjev urnik sicer zelo natrpan v zadnjih dveh letih, odkar je nastopil svoj položaj, je obiskal kar 63 držav in bil na poti 356 dni.