Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 31 glasov Ocenite to novico!
Pariz
Ljudje prižigajo sveče na kraju četrtkovega tragičnega dogodka. Foto: Reuters
Pariz
Elizejske poljane s Slavolokom zmage so ena najbolj obleganih turističnih točk v Franciji. Foto: Reuters
Pariz
Prav med napadom je enajst kandidatov skušalo še zadnjič prepričati volivce, naj v nedeljo glasujejo zanje. Foto: Reuters
VIDEO
Intervju s francoskim pis...
VIDEO
Francoske volitve v izred...
VIDEO
Petkovi utrinki z Elizejs...
VIDEO
Pariška policija išče mor...

Dodaj v

Karim Cheurfi imel pestro kriminalno zgodovino, a ni kazal znakov radikalizacije

Po napadu nekoliko zrasla podpora Le Penovi
21. april 2017 ob 07:39,
zadnji poseg: 21. april 2017 ob 22:03
Pariz - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Napadalec, ki je v četrtek zvečer na Elizejskih poljanah streljal na policiste, je zaradi poskusa umora policista leta 2001 preživel 10 let v zaporu. Preiskovalci iščejo morebitne sostorilce, eden osumljencev se je sam predal.

Francoski preiskovalci so napadalca na podlagi dokumentov, ki jih je pustil v avtomobilu, identificirali kot 39-letnega Karima Cheurfija. Okoli 21.00 je na Elizejskih poljanah ustavil svoje vozilo v bližini policijskega kombija, izstopil in z avtomatskim orožjem začel streljati. Ko je ubil 37-letnega policista, je skušal pobegniti in v teku še naprej streljal, tako da je ranil še dva policista. Nato je sam padel pod streli varnostnih organov. Ob tem je bila po zadnjih podatkih huje ranjena nemška državljanka, katere stanje pa je stabilno.

Novinarka in voditeljica TV Slovenija Manica J. Ambrožič je bila v času napada le okoli 100 metrov stran. Njeno kolumno o dogajanju si preberite tukaj.


Napadalec ni kazal znakov radikalizacije
Francoski državni tožilec Francois Molins je medtem dejal, da strelec ni nikoli kazal znakov radikalizacije, čeprav ima dolgo kriminalno zgodovino. "Ni bil na seznamu varnostnih služb in ni kazal znakov radikalizacije, čeprav je preživel mnogo let v zaporu," je dejal na tiskovni konferenci in potrdil, da so ob njegovem truplu sicer našli sporočilo z vsebino, naklonjeno t. i. Islamski državi. Varnostni organi se še vedno trudijo ugotoviti, ali je napadalec deloval sam. Januarja in februarja je odpotoval v Alžirijo, čeprav bi se moral zaradi pogojnega izpusta redno javljati policiji.

10 let v zaporu
Cheurfi je bil francoski državljan in je živel v pariškem predmestju Chelles. Leta 2001 je med poskusom prijetja zaradi ukradenega avtomobila streljal na dva policista. Leta 2005 je bil obsojen zaradi treh poskusov umora, v dveh primerih zaradi poskusa umora policistov. Med prestajanjem zaporne kazni je varnostniku odvzel pištolo in ga z njo ustrelil in ranil. Leta 2015 so ga iz zapora pogojno izpustili.

Februarja letos so ga prijeli zaradi domnevnega načrtovanja umora policista, a so ga izpustili zaradi pomanjkanja dokazov.

Avto poln orožja
Policija naj bi v bližini njegovega trupla našla napisano sporočilo, ki zagovarja t. i. Islamsko državo ter dodaja, da je na policiste streljal ob zavedanju, da ga bodo ubili, je povedal vir blizu preiskave. V njegovem avtomobilu so našli dve puški; jurišno puško in potezno šibrenico ter več nožev.

Francosko notranje ministrstvo je oznanilo, da so pridržali tri družinske člane napadalca.

IS identificiral napačnega napadalca
Samooklicana Islamska država, ki je prevzela odgovornost za napad, je pred tem sporočila, da je šlo za njenega borca z belgijskim državljanstvom po imenu Abu Jusuf Al Baljiki. "Ne razumemo, zakaj je IS identificiral napačnega človeka," je povedal policijski vir, "a se zdi jasno, da je IS nekaj načrtoval," je dodal.

El Osri se je sam predal
V povezavi z napadom so iskali še enega osumljenca, Youssoufa El Osrija, ki pa se je sam predal belgijski policiji v Antwerpnu. "Moški je prišel na policijo, potem ko je opazil svojo fotografijo na družbenih omrežjih kot prvi osumljenec, povezan z napadom," so dodali. Ali je bil povezan z Cheurfijem, še ni znano. Belgijske varnostne službe naj bi pred napadom Francijo obvestile, da je "izjemno nevaren posameznik" s tem imenom na poti v Francijo.

Hollande: Napad je povezan s terorizmom
Po napadu so izpraznili celotno avenijo Elizejske poljane, ki velja za eno najbolj turistično obleganih znamenitosti v francoski prestolnici. Francoski predsednik François Hollande, ki je sklical sestanek varnostnega kabineta, je izrazil prepričanje, da je bil napad povezan s terorizmom in dodal, da vsa država stoji za varnostnimi organi, padlega policista pa bodo pokopali z državnimi častmi.

Premier: Ne pustimo se ustrahovati
Francoski premier Bernard Cazeneuve pa je sodržavljane pozval, naj se ne pustijo ustrahovati in manipulirati. "Naša naloga je, da se ne vdamo strahu, ustrahovanju in manipulacijam, ki bi koristile sovražnikom republike."

Dejal je še, da napad ne bi smel vplivati na nedeljski prvi krog predsedniških volitev. "Nič ne sme ovirati tega demokratičnega trenutka, ki je temeljnega pomena za našo državo," je poudaril in Francoze pozval k enotnosti. Napovedal je še, da bo za varnost ob francoskih predsedniških volitvah v prihodnjih dneh skrbelo več kot 50.000 policistov, v pripravljenosti bodo tudi posebne enote policije.

V nedeljo volitve
Prav med napadom se je po televiziji zadnjič pojavilo enajst kandidatov, saj bo v Franciji v nedeljo potekal prvi krog predsedniških volitev. Kandidatka skrajne desnice Marine Le Pen je po napadu tvitnila: "Sočustvujem z našimi varnostnimi silami, ki so bile znova napadene", desnosredinski François Fillon je poudaril, da "policisti žrtvujejo svoja življenja, da branijo naša", neodvisni kandidat Emmanuel Macron je izjavil, da je prva predsednikova dolžnost zagotavljanje varnosti, kandidat skrajne levice Jean-Luc Melenchon pa je tvitnil, da bodo teroristični napadi vedno kaznovani. Vsi glavni kandidati so odpovedali za danes napovedane dogodke v okviru zadnjega dne kampanje.

Napad je obsodila tudi mednarodna skupnost. Ameriški predsednik Donald Trump je tako izrazil sožalje vsem Francozom in dodal: "Videti je, da se je zgodil nov teroristični napad. Kaj lahko rečem? To se nikoli ne konča." Nemška kanclerka Angela Merkel pa je sporočila, da Nemčija "močno in odločno" stoji Franciji ob strani.

Po napadu večja podpora Le Penovi
Zadnja javnomnenjska anketa političnega časnika Le Point, ki je bila izvedena po napadu, je pokazala, da je podpora Marine Le Pen zrasla za eno odstotno točko in sedaj uživa 23-odstotno podporo. Emmanuel Macron je sicer s 24,5-odstotno podporo še naprej v vodstvu, izgubil pa je pol odstotne točke.

Še vedno izredne razmere
Do streljanja je prišlo zgolj dva dneva po aretaciji dveh terorističnih osumljencev, ki naj bi načrtovala skorajšnji napad. Pri njiju so našli tudi orožje in eksploziv.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere, ki so jih uveljavili po napadih leta 2015. Na ulicah je več tisoč vojakov in oboroženih policistov.

A. P. J., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
Ryan Giggs11
# 21.04.2017 ob 07:44
Po poročanju francoskih medijev je bil napadalec leta 2005 obsojen zaradi treh poskusov umorov, v dveh primerih zaradi poskusa umora policistov. Februarja so ga prijeli zaradi načrtovanja umora policista, a so ga izpustili zaradi pomanjkanja dokazov.

Še sreča, da so ga včeraj počili, sicer bi danes verjetno zaradi pomanjkanja dokazov mirno odšel iz pridržanja?
brain2k
# 21.04.2017 ob 07:49
"Nemška kanclerka Angela Merkel pa je sporočila, da Nemčija "močno in odločno" stoji Franciji ob strani."

To je slaba tolazba za mrtve policiste. Politiki so osebno in objektivno odgovorni za tako situacijo. Sicer pa se blizajo volitve...
josh k.
# 21.04.2017 ob 08:03
Koliko takih "starih znancev " od policije se prosto šeta po Evropi ?
Sapp
# 21.04.2017 ob 07:57
Pariz je novi Bejrut.
Follow Me
# 21.04.2017 ob 07:56
Zanimivo, gremo Le Penova očisti to.
zvone112
# 21.04.2017 ob 08:10
Ni mogoče preprečiti je pa mogoče omiliti za začetek s tem da se striktno upošteva šengen.
aless70
# 21.04.2017 ob 08:15
Pariški napadalec je v preteklosti že streljal na policiste
.
Ja in?
A potem je to OK, ker so že navajeni?
Dajte to razložiti družinam ubitih policistov.
.
Pa vsakič, ko odprem tole novico je manj komentarjev?
Kekec99
# 21.04.2017 ob 08:08
In ukrep politikov, pregled dokumentov ter državljanov EU na mejnih prehodih, med tem ko afričani, arabci in celo azijci vstopajo brez dokumentov. Lažejo nam in nas kontrolirajo, med tem ko nekaterim drugim nudijo prevoz in omogočajo vstop brez osebnih dokumentov.
apollo11
# 21.04.2017 ob 08:32
Pretirava se s politično koreknostjo in človekovimi pravicami, na drugi pa se pozablja na zdravo pamet - common sense. Evropa sama sebe potiska v desno, ljudje bodo sami izvolili politike, ki bodo imeli trša stališča do teh vprašanj.
marko02
# 21.04.2017 ob 08:09
Problem je, da se med nami sprehajajo taki tipi (neuravnovešeni) in če dobijo še sprožilec v obliki ISIS pranja možganov, bo prej ali slej nekaj naredil.
Žal taka dejanja ni mogoče preprečiti.....

Ne morem se strinjati, kajti popolnoma logično je, da bo manj takih dejanj, če jih bo manj med nami.
burnoutslo
# 21.04.2017 ob 08:27
Vsakodnevna klasika: "stari znanec policije"
Kekec99
# 21.04.2017 ob 08:18
Evropa je od nekdaj bila močna ter krščanska, američani zaradi svojih interesov to spreminjajo. Rusija je sosed od EU in je polna naravnih virov ki jih EU potrebuje, mi pa se zaradi ameriških interesov gremo vojne ter sankcije. Upam da državljani EU to dajamejo predno bo prepozno.
Binder Dandet
# 21.04.2017 ob 08:29
Leta 2005 obsojen zaradi poizkusa uboja 2 policistov. Leta 2017 ubil policista in tudi sam padel pod streli. Kaj naj rečem? Čestitam takšni pravni državi.
cairns
# 21.04.2017 ob 08:45
Pariški napadalec je v preteklosti že streljal na policiste

A so ga vseeno pustili da živi v Franciji oz. Belgiji.

Včerajšnja smrt policaja je posledica brezjajčne politike v nekaterih evropskih državah, kjer ima terorist več pravic kot policija.
ms-dante
# 21.04.2017 ob 08:23
voda na mlin Marine le Pen
Sicer sem proti skrajni desnici, ampak zgleda da je v Evropi potrebna kontrautež mlahavim politikom, ki samo govorijo in nič ne naredijo.
Nič dobrega se nam ne piše.
luckyss
# 21.04.2017 ob 08:23
Članek nam torej razkriva, da so glavni krivci za to dejanje v bistvu francoski pravosodni organi skupaj s policijo..
Torej so totalno nesposobni, ali pa delujejo v smislu "višjih ciljev", ki so nam neznani..
Glede na včerajšnji rojstni dan "človeka", ki je takšno "prepariranje množic" v bistvu izumil, bi bil mnenja, da gre za "višje cilje"..
cairns
# 21.04.2017 ob 08:56
KLIPAN
Če ne bi bilo osvajalnih pohodov Amerike po BV, bi tudi terorizma bilo precej manj.

Ta tvoja laž ne bo nikoli resnica postala.

Islam je na osvajalskih pohodih že od časov Mohameda. On je zavzel Jeruzalem. Mohamed je uvedel poseben davek za nemuslimanske prebivalce. Muslimani (Turki) so prišli do Dunaja in vladali na Balkanu 500 let.
Preberi si kakšno zgodovinsko knjigo. Pomaga pri razumevanju.
REsnica
# 21.04.2017 ob 08:29
imel je EU potni list.

Tako kot se zelo zavzemam, da pomagamo vsem beguncem in pomoči potrebnim, pa sem zgrožen, ko vidim, da se nekateri slovenci zavzemajo za prepuščanje vseh na južni meji, brez potrebnih kontrol, samo da ne bi bilo gužve, izgube, čakanja....

egoizem brez primere! Hrvaška noče izvajati šengenskih priporočil na srbski, bosanski in črnogorski meji in je tako velika odprta vrata za vse s slabimi nameni. Če povežemo hrvaško pasivnost s podatkom da so pred zaostritvijo naši policisti na HR meji ulovili 37 oseb osulmljenih terorizma oz povezav zs teroristi, je skrajno neodgovorno da bi v teh časih na tej meji opuščali nadzor.
še enkrat pa povem, da smo dolžni pomagat tistim, ki pridejo na našo mejo in zaprosijo za pomoč po mednarodnem pravu. po istem pravu pa bi jim morali temeliteje identificirati. Tudi državljane EU.
kislec
# 21.04.2017 ob 09:05
" Leta 2005 obsojen zaradi poizkusa uboja 2 policistov. Leta 2017 ubil policista in tudi sam padel pod streli." Kaj naj rečem? Čestitam takšni pravni državi.

Se spomnite Silva Pluta? Najprej je eno punco ubil (in razrezal na kose...), potem je nekaj let odsedel in bil izpuščen zaradi lepega obnašanja; potem je ubil še eno in sedel; potem bi ga kmalu spet izpustili - in da ne bi še ene, je bil sam bolj pravičen od naše pravne države in si je sodil sam.
Čestitam tudi naši pravni državi za skrb za sodržavljane takih osebkov.
robespierre
# 21.04.2017 ob 08:37
Mislim, da bi morala EU uvesti uredbo za skrito eliminacijo teroristov mimo pravnega reda. Danes radikalni klerik se vodi pridiganje v moseji, jutri je pokopan. Tako, kot to dela izraelska varnostna sluzba Mosad. Druge ni, pa si mislite kar hocete.
ZETAC
# 21.04.2017 ob 08:28
Pa dejte no, vsak dan jih v ZDA stokrat toliko umre pod streli, v Evropi pa deset tisoč krat več zaradi raka od raznih strupov.
Primerjat terorizem in rakava obolenja, no ja, če gledaš na islamiste, kot na neke neozdravljive bolnike in izhajaš iz predpostavke, da je življenje vredno enako ničli, potem bi še slo...
pkorosec
# 21.04.2017 ob 10:26
Ne bistvo problema niso begunci! V Franciji je dosti beguncev tudi iz nemuslimanskih dezel, pa ne vem kdaj sem nazadnje zasledil kak teroristicni napad Ukrajinca v Franciji, ali pa vietnamsko kitajsko korejskega priseljenca v Evropi.
Pravtako bistvo problema niso tujci. Kot ze prej omenjeno, ne vem kdaj sem nazadnje zasledil, da se je v Franciji zgodil teroristicni napad s strani nemuslimanskega tujca. Ubijajo tudi tisti, ki so se tam ze rodili. Ampak kaj imajo vsi tile napadalci skupnega od tujcev, do beguncev, do francoskih drzavljanov? To da se derejo "Bog je velik!" Mi pa o tem ne smemo govorit, ker nam cenzura to ne dovoli. Medtem ko v evropi CENZURA ubija kriticno svobodo govora, nam oni ubijajo nasa zivljenja. Bodite ponosni nase in na vaso vlogo, vi novodobni janicarji!.
Adebisi
# 21.04.2017 ob 09:20
V kulturno obogatenih državah živijo z vojsko in terorističnimi napadi. Mi, nekoliko ksenofobno zarukani, živimo brez vojske in brez napadov. Kakšno vprašanje? Hvala.
MaliBacek
# 21.04.2017 ob 07:51
Hm. Najprej pred dnevi preprečijo teroristični napad - glasovi levici. Potem vceraj mali teroristicni napad - glasovi desnici. Zanimiva predvolilna kampanija.
pkorosec
# 21.04.2017 ob 10:07
Lahko zdaj vsi Franciji stojijo mocno ob strani v besedah in v mislih in v srcu, ampak dejstvo je, da so ljudje vcasih trumoma hodli v Pariz, mesto ljubezni, mesto kulture, mesto lepote. VCASIH!
Vcasih, ko je Pariz se bil francosko mesto, ne pa islamski geto. Sedaj Francozi namesto vina, sira, bagetk, umetnosti, cvetja, uzivajo lepote islama. Lepo. Krasno! Regresivni hipiji ste lahko ponosni na sebe!
a.orhidejca
# 21.04.2017 ob 09:04
Prenizke kazni imamo v Evropi....3 poskuse umorov pa po manj kot 10 letih zunaj?
Pa kje si to videl...
aless70
# 21.04.2017 ob 08:46
@ms-dante
voda na mlin Marine le Pen
Sicer sem proti skrajni desnici, ampak zgleda da je v Evropi


Poizkusi razumeti, da man mediji perejo možgane 100 na uro.
Si zadnja leta v MSM kdaj naletel na termin (normalna) desnica? Vsaka politična opredelitev, ki ima elemente desnice, je takoj ožigosana za "skrajno" desnico.
.
Le Penova je čisto normalna desnica. To, da jo večina dojema kot "skrajno" desnico je posledica medijev.

Skrajna desnica je recimo Zlata zora v Grčiji. Tisti pa res niso gladki, dasiravnio so dejansko antipod Sirize, ali naše ZL, če že hočeš.
Si za Sirizo in ZL kdaj zasledil, da sta skrajna (radikalna) levica?
Nisi? Jaz tudi ne. Pa to ne spremeni dejstva, da sta.
sirus
# 21.04.2017 ob 09:56
KovacevaKobila

Saj to, vaše množice dobrodošlih sprejmite na dom, ker imamo socialno-ekonomsko razsulo in ne prelagajte vaših hobijev in topline na državo. Manj mačk in psov, več kulturno bogatih beguncev.
ElTorro
# 21.04.2017 ob 09:11
Leta 2005 obsojen zaradi poizkusa uboja 2 policistov. Leta 2017 ubil policista in tudi sam padel pod streli. Kaj naj rečem? Čestitam takšni pravni državi.

Misliš da bi bilo pri nas kaj drugače? Ali v kateri koli drugi "sodobni" zahodni demokraciji, kjer nas bombardirajo z nekimi rehabilitacijami zločincev pa človekovimi pravicami kriminalcev in podobnimi sranji?
cairns
# 21.04.2017 ob 08:49
uizzi
ISIS se napaja na sovraštvu, ki ga generira Le Pen, Trump, Wilders...

Ponovno si zamešal vrstni red vzroka in posledice.

Le Pen, Trump, Orban in Wilders so produkt islamskega terorizma. Če terorizma ne bi bilo, potem tudi njih ne bi bilo. Vsaj ne na teh položajih na katerih so sedaj.

P.S.
Podobno je bilo pri nas med '41-'45. Če ne bi bilo nacifašistične okupacije ne bi bilo tudi partizanov in ne bi bilo komunistične revolucije.
Kekec99
# 21.04.2017 ob 08:40
@rubin
Pa dejte no, vsak dan jih v ZDA stokrat toliko umre pod streli, v Evropi pa deset tisoč krat več zaradi raka od raznih strupov. Samo ovce vidijo nevarnost za njihovo življenje v terorizmu...
-------------------------------------------
Nikoli nisem bil v ZDA in nimam nobene želje da bi tja šel. Glede EU pa takole, če uživam v hrani ali pijači (živim rizično življenje) in tvegam kakšno težko bolezen, je to še vedno moja odločitev. Lahko sem tudi ovca, vendar ovca z svojo voljo za razliko od ovc ki z neumnimi komentarji dajejo občutek da taka dejanja podpirajo.
uizzi
# 21.04.2017 ob 08:05
Donald Trump je tako izrazil sožalje vsem Francozom in dodal: "Videti je, da se je zgodil nov teroristični napad. Kaj lahko rečem?

Lahko bi rekel kakšno o destabilizaciji Bližnjega vzhoda, večkrat omenil Iran in interese ZDA?!?

Samo predlog...
severnik
# 21.04.2017 ob 23:11
Ni bil na seznamu varnostnih služb in ni kazal znakov radikalizacije,

Januarja in februarja je odpotoval v Alžirijo, čeprav bi se moral zaradi pogojnega izpusta redno javljati policiji


tra ra :)
anny22
# 21.04.2017 ob 09:44
Kot pravi en tam zgoraj...raje sem ksenofobno zaplankana rasistka kot da mi oborožen vojak pregleda torbico, ko grem na predstavo v Dramo. Hvala lepa za tako multikulturnost.

Francozi izgubljajo milijarde na račun terorizma, ker je druga panoga, ki se tudi začne s črko t: turizem, v prostem padu. Če ne zdrava pamet, je upati, da jih bo streznil vsaj izstavljen račun. Oziroma luknja v blagajni.
iufhdfewd
# 21.04.2017 ob 08:55
@KLIPAN"Če ne bi bilo osvajalnih pohodov Amerike po BV, bi tudi terorizma bilo precej manj."

Čudno,Kopti in Šiiti pa Kurdi niso izvajali osvajalnih pohodov,pa so vseeno nastradali.Kako pa to?
Pigglet
# 21.04.2017 ob 22:37
@Chopin
Ne mešati vzroka in posledice. Islam ni vera, ki bi se prilagajala, Je na ravni ideologije, totalna. Zahteva popolno podrejanje verujočega (bodimo odkriti-to vsaka). Vendar pa tvoja miselnost, da je za neuspelo integracija kriva družba, ne pa muslimani sami... ne pije vode. V vseh državah, ki so imele demokracijo in visok nivo človekovih pravic, so se izoblikovala geta, v katerih vladajo muslimani (Anglija, Francija, Švedska, Norveška,..). In do uvedbe njihovega načina življenja v teh getih je prišlo, ko so postali dovolj številni. Če tega ne vidiš in ne razumeš...lahko še naprej pišeš o po tvoje neustrezni integracijski politiki.
sirus
# 21.04.2017 ob 20:22
@vnk

Danes v Ljubljani videl komplet zakrito žensko, trije majhni otroci, za njo pa bradat moški poriva otroški voziček. Se veselite pridnosti naše države?


Če ne drugega, se že na daleč vidi, da nekaj v glavah ne štima.
anny22
# 21.04.2017 ob 13:11
@klipan dragi, odgovori na preprosto vprašanje: ZAKAJ teroristi s Kosova? Kakšno nafto je pokradel Zahod, kakšen režim je zrušil, koliko ljudi je pobil? Nič od tega...dobili so svojo državo od Zahoda, mirovne enote, milijon beguncev se je lahko vrnilo iz Albanije domov (vsi so pozabili na to?), Zahod je vojaško interveniral proti Srbiji, v novo državo se je zmetalo milijarde evrov pomoči, a vseeno obstaja stotine manijakov, ki so se pridružili ISIS, mnogo celic na Kosovu in po trditvah nekaterih celo teroristični centri, kjer se urijo. Ti, ti lumpi nehvaležni. In še vedno je na svetu milijone ljudi, ki so bolj revni od Albancev, a se ne razstreljujejo v Parizu, Berlinu, Nici...
Celotna tvoja logika pade na tej preprosti točki.
Canis.Lupus
# 21.04.2017 ob 11:29
uizzi

# 21.04.2017 ob 08:09
Prijavi neprimerno vsebino Zanimivo, gremo Le Penova očisti to.

Kot je že nekdo napisal včeraj:

Močna EU, kot simbol človekovih pravic je največje nasprotje in sovražnica tvorb, kot je ISIS.

ISIS se napaja na sovraštvu, ki ga generira Le Pen, Trump, Wilders...


Drži.
Samo kaj pa naj se naredi? Naj za "doborbit sveta" zavržemo, kar je Evropa gradila več kot 1000 let. A kar tako, brez boja?

Evropa je v krču. Če se bo strogo držala človekoljubja, smoi pečeni, ker nas bo preplavilo na miljone prebežnikov in uničilo, kar se je tu gradilo stoletja in evropa bo postala 3. svet.

Če pa kaj naredimo bodo razni monitorji in aktvisit kričali fašizem.

jaz sem za začetek za:
- strog nadzor zunanjih mej
- prenehanje z čarterskim pevozom "beguncev" iz Libije v Italijo
- epovraten izgon VSEH priseljencev brez dokumentov in brez azila in vseh tistih, ki so zagrešili karšenkoli prekršek ali kaznovo dejanje
- V pimeru hujših kaznivih dejanj/terorizma pa izgon krivca in izgon še vseh družinskih čalnov/prijateljev, ki so bili kakorkoli povezani z dejanjem ali so zanj vedeli in jim je to dokazano.
- In seveda zadržanje ob meji vseh prosilcev za zaščito dokler se azil ne odbori.
- Evropa se umakne iz vseh klavnic na svetu in denar raje namenja izobrazbi žensk v 3. svetu in otrok in za izgradno normalno delujočih držav.
zmrdamačkon
# 21.04.2017 ob 10:00
Seven 7. Mogoce res ni prisel kot begunec. Je pa vsekakor prisel kot migrant ali pa je njihov potomec.
JohnSmith
# 21.04.2017 ob 08:40
@REsnica: Če povežemo hrvaško pasivnost s podatkom da so pred zaostritvijo naši policisti na HR meji ulovili 37 oseb osulmljenih terorizma oz povezav zs teroristi, je skrajno neodgovorno da bi v teh časih na tej meji opuščali nadzor.

Saj so tudi tega ujeli in to večkrat, pa je včeraj vseeno z mitraljezom lahko streljal po Parizu. EU nima problema s tem, da jih ujame, očitno ima problem s tem, da jih zapre.
Samybox5
# 22.04.2017 ob 06:26
Nemška kanclerka Angela Merkel pa je sporočila, da Nemčija "močno in odločno" stoji Franciji ob strani.
Zahvaljujem se gospe Merklovi za stanje v Evropi, za katerega ne bom trdila da je ravno ona kriva, omogočila je ISIS da nemoteno deluje.

RIP vsem ki so padli za Merklovo Evropo. Napačen cilj moram priznat.
cairns
# 21.04.2017 ob 21:11
Še vedno izredne razmere

Tako bo tudi ostalo dokler se nekdo ne loti čiščenja. So pa te izredne razmere iz samo enega razloga. Muslimanski terorizem. V državo pa jim še najprej in neprenehoma in brez prestanka prihajajo novi muslimani.
vnk
# 21.04.2017 ob 17:17
Danes v Ljubljani videl komplet zakrito žensko, trije majhni otroci, za njo pa bradat moški poriva otroški voziček. Se veselite pridnosti naše države?
pašeresje
# 21.04.2017 ob 14:02
Važno da EU triton akcija vsak dan iz Libije v Evropo še vedno pripelje 3000 mladih neidentificiranih moških predstavnikov te totalitarne invazivne ideologije, proti našim zakonom, naši volji, naši prihodnosti, ampak za naš denar...

le kaj bi šlo lahko narobe, KO BODO DOSEGLI VEČINO!?
brain2k
# 21.04.2017 ob 10:44
"Pariški napadalec je v preteklosti že streljal na policiste"

Aha, ja pol pa ni panike.
sirus
# 21.04.2017 ob 09:20
GORILA

Saj verjetno se ti sedaj mogoče že kaj svita, zakaj je schengen skupnost 26ih držav in zakaj z odprtimi mejami od Nigerije do Pakistana zadeva razpade.

Sem opazil, da veliko radikalnih levičarjev ne razume koncepta "odprte evropske meje", to je mišljeno kot močno varovana zunanja meja, da imamo mi znotraj, ki smo gospodarsko in kulturno povezani, določene ugodnosti. Ne prost prehod invaziji iz celotnega sveta.
Springbok
# 21.04.2017 ob 08:13
Off topic. vendar se moram tega nekje znebiti, in je prispevek o streljanju v Parizu še najbližji dogodek napadu na nogometaše BVB.

Osumljenec napada na Borussio na pred prvo tekmo LP proti Monacu je bojda Nemec (povratnik iz Rusije) iz Tuebingna Sergej W. Osumljenec je ravnal iz pohlepa. Špekulral je z delnicami BVB, in ni bil zadovoljen z donosom, saj je delnice BVB shortal. Osumljenec je v priporu.
Korošec
# 21.04.2017 ob 20:21
Saj, tistih migrantov, ki imajo samo kriminalno zgodovino se očitno ne sme preiskovat :)
amigo
# 21.04.2017 ob 20:18
Karim Cheurfi imel pestro kriminalno zgodovino, a ni kazal znakov radikalizacije

Njegov hobi je bil streljanje na policaje. Drugače pa čisto v redu fant. Prava dobričina.
Kazalo