Mladić naj bi se skrival v Srbiji, kjer ga po zagotovilih oblasti vztrajno iščejo. Foto: EPA
Mladić naj bi se skrival v Srbiji, kjer ga po zagotovilih oblasti vztrajno iščejo. Foto: EPA

Najbolj znani haaški begunec je imel med letoma 2002 in 2003, ko naj bi se skrival v Beogradu, dve ljubici, piše srbski časopis Kurir, ki se sklicuje na vire blizu oblasti. Časopis piše, da je imel general od nekdaj rad ženske, še bolj pa so ga "obnorele", ko se je začel skrivati.

Najprej se je nekdanji vojaški poveljnik bosanskih Srbov zapletel v intimno razmerje z žensko, ki ga je sprejela v svoje stanovanje in je bila žena njegovega prijatelja s fronte, ki se je takrat kot vojni invalid zdravil v beograjski bolnišnici. V letu 2003 je imel Mladić še eno ljubico, ki je danes že pokojna, med skrivanjem pri njej pa je bila zadolžena za kuhanje.

Ženske skrile tudi Župljanina
Tako kot Mladić se je tudi njegov kolega Stojan Župljanin, ki so ga v okolici Beogradu prijeli junija letos in je zdaj v haaškem priporu, med begom veliko skrival pri ženskah, s katerimi se je zapletel v intimna razmerja. Kurir piše, da so ga ženske vzele pod svoje okrilje, ko je bil v Kruševcu, Kragujevcu, Pančevu in Vojvodini. Z eno izmed teh žensk naj bi imel otroka, oba pa zdaj živita v Republiki srbski.

G. V.