Žrtve so bile stare od štiri do 11 let. Foto: EPA
Žrtve so bile stare od štiri do 11 let. Foto: EPA

Kot so sporočili z vrhovnega sodišča v Pekingu, je Li Jišun prežal na učenke, stare od štiri do 11 let, ki so bile "mlade in plašne". Li je 21 žrtev posilil - nekatere tudi večkrat -, pet pa spolno zlorabil v učilnicah, šolskih spalnicah in v gozdu, ki obdaja vas nedaleč od Vušana.

S sodišča niso sporočili, kako so storilca ujeli, so pa zapisali, da je sodišče v Gansuju odločilo, da je kriv "resne grožnje družbi", in izpostavilo, da je vse zločine zagrešil v enem samem letu. "Vrhovno sodišče zato meni, da je primerno, da se Li Jišuna usmrti," so sklenili.

Pedofilija v porastu
Kot poroča BBC, so tamkajšnji mediji novico objavili skupaj s karikaturami, ki prikazujejo možakarja kot volka, ki hlasta otroke, javnost pa je njegovo obsodbo sprejela z odobravanjem. Na kitajskem družbenem omrežju Weibo so številni izrazili pretresenost ob rosni starosti žrtev in pripomnili, da je smrtna kazen še predobra zanj.

Po podatkih kitajskega vrhovnega sodišča so samo med letoma 2012 in 2014 obravnavali kar 7.145 primerov spolne zlorabe otrok, številke pa kažejo, da gre za trend v porastu, saj je število primerov v omenjenem obdobju naraslo za 40 odstotkov.