Kot posledica napada je umrlo 37 ljudi, pri čemer ni imel nihče strelnih ran. Policija meni, da so umrli zaradi dima. Foto: Reuters
Kot posledica napada je umrlo 37 ljudi, pri čemer ni imel nihče strelnih ran. Policija meni, da so umrli zaradi dima. Foto: Reuters
Manila
Policija je sporočila, da ni šlo za teroristični napad. Foto: Reuters

43-letni Jessie Carlos je dolgoval najmanj štiri milijone pesov oziroma 71.000 evrov. "Po podatkih njegove družine je bil močno zadolžen zaradi zasvojenosti z igrami na srečo," je povedal vodja policije v Manili Oscar Albayalde. "Do tega je prišlo zaradi spora z ženo in starši," je še povedal po poročanju nemške tiskovne agencije DPA.

"To ni bilo teroristično dejanje, temveč je ta incident omejen na enega moškega, tako kot smo ves čas govorili," je še poudaril Albayalde na novinarski konferenci z napadalčevo ženo in starši. "Ne bomo dopustili ljudem ali nevarnim skupinam, da dogodek uporabijo za širjenje svoje propagande ali osebnih razlogov, pa naj gre za tuje ali domače," je še izpostavil.

Tudi za ta napad odgovornost prevzel IS
Odgovornost za napad je namreč prevzela t. i. Islamska država (IS). Tiskovna agencija džihadistov Amak je poročala, da so borci IS-ja izvedli napad, a ni opredelila, kaj je bila tarča napada.

V napadu na igralnico je oboroženi moški okoli polnoči najprej streljal okrog sebe z avtomatskim orožjem, pri čemer je zadel zgolj zaslone in televizorje, nato pa je igralne mize in preproge polil z bencinom in jih zažgal. Policija je sporočila, da nobena od žrtev nima strelnih ran in da so najverjetneje umrle zaradi zastrupitve z dimom. Po zadnjih podatkih je umrlo 37 ljudi. Več deset ljudi je bilo poškodovanih, večina pa se je poškodovala med paničnim begom iz lokala.

Kasneje se je napadalec zatekel v eno od hotelskih sob in tam tudi podtaknil požar, v katerem je umrl sam. Na njegovi glavi so našli tudi strelno rano.