Preživela deklica se počuti dobro. Foto:
Preživela deklica se počuti dobro. Foto:
Francoski preiskovalci so že na poti iskanja črne skrinjice. Foto: EPA
Težave airbusov
Po strmoglavljenju

Zanikati pa so francoski preiskovalci morali tudi preuranjeno poročilo o najdbi črne skrinjice. Šlo naj bi namreč le za nek signal oddaljenega svetilnika.

Preživela najstnica se počuti dobro
Letalo airbus 310 jemenske letalske družbe Yemenia, ki je bilo na poti iz jemenske prestolnice Sana na Komorsko otočje, je padlo v Indijski ocean. Na krovu je bilo 153 potnikov in članov posadke, do zdaj pa so našli živo le 12-letno deklico. Deklico so prepeljali v bolnišnico, kjer se počuti dobro.

Gre za francosko državljanko Bahio Bakari, ki se je 12 ur držala za razbitino uničenega letala in kljubovala izčrpanosti in podhlajenosti. V hladnem morju in popolnem mraku je obkrožena z naftnim madežem, kosi letala in trupli čakala na reševalce. Bahia ne zna plavati, a je vseeno kot (zaenkrat) edina preživela strmoglavljenje Airbusa 310. Deklica je z matero potovala na obisk k sorodnikom na Komore. Matere še niso našli.

Oče: "To je bila Božja volja"
"Po telefonu sem jo vprašal, kaj se je zgodilo. Odgovorila mi je, da ne ve, da je letalo padlo v vodo in da je ona pristala v morju, obkrožena s temo," pripoveduje dekletov oče Kassim Bakari, ki je še dodal, da je okoli sebe slišala glasove, a ni videla ljudi.

Bahia je stalno drsela s kosa letala, za katerega se je držala, medtem ko so jo valovi zalivali. "Zelo je plašna, nikdar ne bi pomislil, da se bo sama rešila. To je bila Božja volja," je dejal oče.

Policist Said Abdilai, ki je deklico rešil, pa je povedal, da so ji reševalci vrgli obroč, a ga ona ni mogla doseči, zato je on sam skočil v morje in jo izvlekel ven. 14-letnica je bila cel čas pri zavesti, je le rahlo podhlajena.

Vzrok slabo vreme?
Podpredsednik Komorov Idid Nadhoim je povedal, da se je v sredo nadaljevalo iskanje preživelih. Z vsako uro in dnem je teh možnosti manj, toda predsednik zagotavlja, da še niso izgubili upanja.

Po prvih domnevah naj bi bil vzrok nesreče slabo vreme, saj je nad območjem nesreče v zadnjih dneh divjala tropska nevihta.

Težave airbusov
Po strmoglavljenju