Aleksandra Vučića ni bilo v službo, odpovedal pa je tudi vse sestanke. Foto: EPA
Aleksandra Vučića ni bilo v službo, odpovedal pa je tudi vse sestanke. Foto: EPA
Vučić se boji za varnost svojega brata

Srbska policija je v soboto v gozdu v spominskem parku Jajinci v bližini hiše Vučićevih staršev našla več zabojev, v katerih so bile med drugim granate na raketni pogon, štiri ročne granate in tudi okoli 100 kosov streliva kalibra 7,62 milimetra, štiri ali pet nabojev za avtomatsko orožje in 15 nabojev neznanega kalibra.

Vučića ni bilo v službo
Strelivo, ki je bilo nameščeno na mestu, kjer vozila znižajo hitrost na 10 kilometrov na uro, bi zadoščalo za uničenje kolone več vozil, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Vučić, ki ne živi v tej hiši, je dan pozneje dejal, da ni bilo poskusa atentata, mesto, kjer so našli orožje, pa je označil za nenavadno.

V torek zvečer so v Novem Beogradu v ukradenem avtomobilu našli novo orožje, strelivo in razstrelivo. Najdeni avtomobil renault megane, naj bi bil povezan s sobotnim odkritjem. Policisti so v njem našli 400 gramov razstreliva TNT. Po pisanju srbskega časnika Blic premier v sredo ni prišel v svoj kabinet in je odpovedal vse sestanke. Vučićeva predstavnica za odnose z javnostmi je potrdila, da premierja ne bo v službo, ni pa sporočila vzroka.

Pod drobnogledom 97 ljudi
Notranji minister Nebojša Stefanović je povedal, da se Vučić boji za življenje svojega brata Andreja. Minister je ob tem potrdil, da so pristojne službe naredile psihološki profil obeh bratov in ugotovile, da imata oba eno šibko točko - drug drugega.

Stefanović je sporočil, da so v povezavi z najdenim orožjem pod drobnogled vzeli 97 ljudi. Nekateri izmed njih so že bili osumljeni poskusa uboja ljudi v najvišjih državnih institucijah, poroča danes Tanjug. Do danes so zaslišali 37 ljudi.

Vučić se boji za varnost svojega brata