Napadalci naj bi zlahka pobegnili s prizorišča. Foto: Reuters
Napadalci naj bi zlahka pobegnili s prizorišča. Foto: Reuters

Po navedbah policije je šest napadalcev na motorjih ustavilo avtobus, vstopilo vanj in začelo streljati. Na avtobusu je bilo okoli 60 potnikov, ki so se peljali proti šiitski mošeji. Vsi napadalci so pobegnili.

Gre za enega letošnjih najhujših napadov na šiitsko manjšino. Šiiti so sicer pogosto tarča napadov talibanskih in sunitskih skrajnežev. Konec januarja se je v šiitski mošeji v 20-milijonskem Karačiju, kjer pogosto prihaja do verskega in političnega nasilja, razstrelil samomorilski napadalec in ubil 61 ljudi.

V zadnjih dveh letih je bilo v Pakistanu ubitih okoli tisoč šiitov. Odgovornost za napad je prevzela odpadniška talibanska skupina, ki je odgovorna za več napadov na mošeje muslimanskih manjšin letos.

"Ubiti so bili ismaili in obravnavamo jih kot nevernike. Bili so štirje napadalci. V prihodnjih dneh bomo napadli ismaile, šiite in kristjane," je agenciji Reuters povedal tiskovni predstavnik skupine Ahmed Marvat.

Ismaili so šiitska ločina in so kot drugi pripadniki šiitske veje islama za sunitske skrajneže neverniki. V 200-milijonskem Pakistanu je 20 odstotkov prebivalcev šiitov in 70 odstotkov sunitov.