Frank Ancona je bil ubit februarja 2017. Foto: TAKKK
Frank Ancona je bil ubit februarja 2017. Foto: TAKKK

47-letna Malissa Ancona je bila, potem ko je priznala krivdo, obsojena na dosmrtno ječo, navaja BBC.

Sprva je trdila, da je njenega moža, 51-letnega Franka Ancona, ubil njen sin Paul Jinkerson, a je na sodišču v petek zgodbo spremenila. Jinkersonu bodo kljub temu sodili.

Ancona, samooklicani "veliki čarodej", kot je naziv vodij KKK-ja, je bil ustreljen v svoji spalnici, njegovo truplo pa odvrženo v reko.

Malissa Ancona bo preživela svoje življenje za zapahi. Foto: AP
Malissa Ancona bo preživela svoje življenje za zapahi. Foto: AP

Anconova je po dogovoru s tožilstvom v petek priznala krivdo nenaklepnega umora, uničevanja dokazov, in neprimernega ravnanja s truplom.

"Izstrelila sem oba naboja, ki sta ubila mojega moža," je priznala Anconova. Ob tem je povedala še, da je po umoru februarja 2017 očistila stene spalnice in odstranila posteljnino, preden je odvrgla truplo v reko.

Zaprosil za ločitev

Nato je policiji prijavila moževo izginotje, na Facebooku pa pozvala k njegovi vrnitvi. Ko jo je policija zaslišala, je sprva trdila, da je streljal Jinkerson in privolila, da bo pričala proti njemu.

Sodni dokumenti kažejo, da je Frank Ancona zaprosil za ločitev.

Ancona je bil pripadnik ameriških vitezov Ku Klux Klana (TAKKKK), ki sebe opisuje kot "belopolto domoljubno krščansko organizacijo, katere korenine segajo v Ku Klux Klan z začetka 20. stoletja".