Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 72 glasov Ocenite to novico!
Koliko članov ima KKK danes, ni znano, tudi zaradi razdrobljenosti organizacije in njenih podksupin. Ocenjujejo pa, da naj bi bilo članov vse skupaj okoli 5.000. Foto: Reuters
Utrinek z enega izmed zborovanj KKK-ja. Foto: Reuters
David Duke, nekdanji vodja KKK-ja, se je lani potegoval za senatni stolček zvezne države Louisiane. Foto: Reuters
Kukluksklan je bil ustanovljen leta 1865. Foto: Reuters

Dodaj v

Novačenje v kukluksklan v porastu

Zvesti beli vitezi - največji KKK-klub v ZDA
11. februar 2017 ob 17:28
Columbus - MMC RTV SLO

Kukluksklan, skrajno nacionalistična organizacija, ki propagira belo nadvlado, po ZDA vodi kampanjo pridobivanja novih članov.

Kot pravi Amanda Lee, "imperialna nacionalna poveljnica" Zvestih belih vitezov KKK-ja (LWK), bo KKK letos okrepil svoje dejavnosti, vključno z zborovanji in razdeljevanjem pamfletov, da bi pritegnili nove člane.

"Imamo že ljudi z vsega Ohia. V Ohiu je članstvo v LWK-ju zelo veliko," je povedala Leejeva za tamkajšnji časopis Columbus Dispatch. Po navedbah Leejeve so Zvesti beli vitezi največji KKK-klub v ZDA. "Ko stvari začnejo iti v napačno smer, je čas za nas, da se začnemo maščevati. Čas je, da se zmobiliziramo," je povedala.

Katere stvari točno so tiste, ki gredo za KKK "v napačno smer", ni jasno, se pa zdi Leejevi nujno, da se postavijo po robu gibanju za pravice temnopoltih Black Lives Matter, ki propagira proti rasizmu in nasilju nad temnopoltimi. Leejeva sicer trdi, da je KKK napačno razumljen. "Ne sovražimo nikogar. Bog pravi, da ne moreš v nebesa s sovraštvom v srcu."

A spletna stran LWK-ja njene besede postavlja na laž. Na njej temnopolte in Jude opisujejo s poniževalnimi izrazi, ob tem pa jasno navajajo: "Sovražimo mamila, homoseksualnost, splav in mešanje ras, ker so te stvari v nasprotju z Božjim zakonom in uničujejo vse bele narode."

Parada v čast Trumpu
LWK so decembra v Severni Karolini načrtovali slavnostno parado v čast zmage Donalda Trumpa za predsednika ZDA, a so jo morali prestaviti v drugo mesto po močnem odporu protiprotestnikov. Po navedbah organizacije Southern Poverty Law Center (SPLC) je Ohio dom 34 sovražnih skupin, vključno s KKK-jem - najstarejšo in najzloglasnejšo sovražno skupino v ZDA -, belimi nacionalisti, temnopoltimi separatisti in neonacisti.

In tudi najbolj priljubljeno spletno stran privržencev bele nadvlade, Daily Stormer, upravlja domačin iz Ohia, Andrew Anglin. Do nedavnega so donacije za portal po pošti pošiljali na naslov podjetja Anglinovega očeta v Worthingtonu, a so se januarja protestniki zbrali pred sedežem podjetja in protestirali proti portalu. V roku 10 dni je bil s spletne strani umaknjen naslov očetovega podjetja.

Poleti so prebivalci Ohia poročali o KKK-pamfletih, ki so preplavili njihove soseske, in na katerih je pisalo "Bela življenja štejejo!" (odgovor na gibanje Black Lives Matter/Temnopolta življenja štejejo, op. a.), januarja so se isti pamfleti pojavili tudi v Mainu in Severni Karolini, o njih poročajo tudi v Georgii, Pensilvaniji in celo v Kanadi.

Od linčanj do posilstev
Leta 1865 ustanovljen KKK si je od samih začetkov za tarčo izbiral po večini temnopolte tarče, a so napadali tudi druge manjšine, od Judov do istospolno usmerjenih posameznikov in priseljencev. Po ameriški državljanski vojni so pripadniki KKK-ja izvajali brutalne in nasilne napade na temnopolte Američane, pri čemer so žrtve linčali, jih posiljevali in celo polivali s katranom. Po zatonu prvega vala se je KKK ponovno okrepil v 20. letih in nato še enkrat v 60. letih, kot odgovor na boj za državljanske pravice temnopoltih.

Po podatkih SPLC-ja, je sodobni KKK ošibil med drugim tudi zaradi let internih spopadov med svojimi podskupinami. A SPLC opozarja, da skušajo nekateri pripadniki zdaj legitimizirati KKK z navedbami, da niso sovražna skupina, ampak skupina za državljanske pravice belopoltih, s čimer pogledujejo k mestu v uveljavljeni politični sferi.

V četrtek je beli nacionalist in nekdanji vodja KKK-ja David Duke, goreč Trumpov podpornik, na Twitterju pozdravil uspešno potrditev Trumpovega kandidata za državnega tožilca Jeffa Sessionsa, moža, ki je bil ob sodniški stolček zaradi svojih rasističnih nazorov in ki je v preteklosti nasprotoval zakonom proti zločinom iz sovraštva.

A tudi Duke sam ima visokoleteče politične ambicije - lani se je na volitvah na listi republikancev potegoval za senatni stolček zvezne države Louisiane, češ da je njegova dolgoletna platforma končno postala tudi republikanska. "Presrečen sem, da Trump in večina Američanov sprejemajo večino tez, ki jih že leta propagiram," je še dejal. Republikanska stranka sicer Duka ni podprla, na volitvah pa se je s 3 odstotki glasov uvrstil na sedmo mesto.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
drg
# 11.02.2017 ob 17:54
Če KKK podpira Trumpa, še ne pomeni, da Trump podpira njih. ;) Očitno tega nekaterim ne uspe razumeti.
Binder Dandet
# 11.02.2017 ob 17:41
Lol kaja sajovic. Bolj predvidljiv je tezko bit. Sem videl naslov, sem takoj vedel, da bo ks in trump spodaj.
Bloodline
# 11.02.2017 ob 17:58
da se postavijo po robu gibanju za pravice temnopoltih Black Lives Matter, ki propagira proti rasizmu in nasilju nad temnopoltimi

No, propagira tudi pobijanje policajev ampak tega seveda ne boste napisali. Še veliko črncev se strinja, da gre za "teroristično" organizacijo.
JANEZ BLOND
# 11.02.2017 ob 18:19
Če že pišete o KKK bi lahko tudi o BLM, ki je tudi skrajno rasno gibanje samo,d a je eno belo drugo črno.
biberkopf
# 11.02.2017 ob 18:15
glede black lives matter,93% umorov črncev povzročijo črnci,6000 črncev so umorili črnci in 258 policija v streljanjih.po drugi strani pa umori belcev s strani črncev predstavljajo 16% vseh umorjenih belcev.Tako da bi bilo bolj primerno gibanje white lives matter,ker črnci pobijejo več belcev,kot belci črncev.
zero1
# 11.02.2017 ob 19:20
...imamo BLM,muslimansko bratovscino ( ki podpira Hamas in obratno )...in to je ok.
...imamo grozljivo statistiko zlocinov nad belci ,ki je v popolnem nesorazmerju z zlocini nad temnopoltimi...ampak to je nepomembno.
...in potem nekaj belcem utrga film in imamo paniko,rasizem,fasizem,nacizem...

...in,ker sem tudi jaz bel - se grem zdaj za kazen prebicat in brat koco strica Toma...
dopisnik
# 11.02.2017 ob 19:06
Suženjstvo v Ameriki je odpravil 16. predsednik ZDA in prvi republikanec Abraham Lincoln. Njegovih petnajst predhodnikov so bili demokrati, ki so suženjstvo podpirali. To so zgodovinska dejstva.
sirus
# 11.02.2017 ob 18:08
Je pa res,odkar progresivci pustošijo po trgovinah in si s krajo razlagajo socializem, je potreben okrepljen neighborhood watch
cairns
# 11.02.2017 ob 19:04
Binder Dandet
Lol kaja sajovic. Bolj predvidljiv je tezko bit. Sem videl naslov, sem takoj vedel, da bo ks in trump spodaj.

Res je.
''Objektivno novinarstvo'' je še enkrat pokazalo svoj pravi obraz.

Ko so progresivci in humanitarci devastirali del kampusa na univerzi Barkeley ni bilo s strani K.S. nobenega obsojanja. Razposajena mladina pač, oblečena v črno in z zakritimi obrazi. Očitno je vse kar je uperjeno proti Trumpu, ali njegovim podpornikom, sprejemljivo in upravičeno pa tudi če je s tem narejena ogromna škoda.
Untamle
# 11.02.2017 ob 20:02
Lol kaja sajovic. Bolj predvidljiv je tezko bit. Sem videl naslov, sem takoj vedel, da bo ks in trump spodaj.

+1. Pogledal sem samo zato in glej ga zlomka.
NoriPlanet
# 11.02.2017 ob 19:40
Suženjstvo v Ameriki je odpravil 16. predsednik ZDA in prvi republikanec Abraham Lincoln. Njegovih petnajst predhodnikov so bili demokrati, ki so suženjstvo podpirali. To so zgodovinska dejstva.

Ameriški "fejk" demokrati še danes podpirajo suženjstvo, le da so ga preimenovali v "globalizacijo".
Binder Dandet
# 11.02.2017 ob 18:58
@zapatist:
Spet se posluzujes zaljenja...advokati. A jaz tebi kdja pisem, da si advokat kogarkoli? Res ne znas iz koze. Ce clovke ne rzamislja kot ti, ima agendo, je advokat itd.. samo mnenje nic ne steje. Ali bognedaj, da bi moral o mnenju premislit. Recimo konkretno vprasanje, ki sem ti ga zastavil. Kaj je trump konkretnega naredil za white supremacy, da ste tako prepricani, da jih podpira kot oni njega? Ce pa sem ze kot advokat prepoznan, pa sem advokat razumskega pristopa. Nekateri pa histerijo zganjate in se ne zavedate.
penzl
# 11.02.2017 ob 20:05
BLM je v bistvu zgolj črnski KKK... Metode so iste, samo ciljna skupina druga.
zzob
# 11.02.2017 ob 19:29
Med člane KKK sprejemajo samo protestante, kolikor vem.
cairns
# 11.02.2017 ob 18:57
freedomboy
Tumpolinijeva baza

Tudi proti trumpovska baza je ekstremno nasilna. Verjetno si videl kaj so naredili na univerzi Barkeley. Devastacija in divjaštvo samo zato ker je hotel tam govoriti istospolno usmerjen Žid.
Tega nasilja je bilo in je še po vsej ZDA. Zato progresivci, humanitarci in ostali ''človekoljubi'' niso nič boljši kot rasisti v KKK. Pri KKK vsaj veš na čem si. Progresivci so samo večji hinavci ker se na deklarativni ravni zavzemajo za človekove pravice in svoboščine, v resnici pa napadajo vse in vsakogar ki mislijo drugače.
NoriPlanet
# 11.02.2017 ob 17:34
Upam, da se ZDA čimprej razpadejo.
Naj doživijo tisto, kar so počele ostalim državam.
xes
# 11.02.2017 ob 18:49
pa še nekaj... glede na izjemno delo novinarke članek ne pove NIČ ... koliko je sploh članov?? Kakšen je porast?? Sta se vpisala dva redneka več kot lani? 10? 100? 1000? 10.000? ... res izjemen članek ki pove en velik NIČ ... res si je zaslužila plačo s tem člankom...
dopisnik
# 11.02.2017 ob 19:33
Wikipedija pravi: Eden od ciljev KKK je bila zaščita nedotakljivosti belih žensk.
Zveni znano?
Srečni Luka
# 11.02.2017 ob 18:37
5.000 članov znese v ameriški matematiki približno nič. Podatka o kakšni njihovi nedavni akciji pa od nikoder. KKK je dejansko le še bavbav, medtem ko vsi drugi veselo streljajo in mesarijo po ameriki.
heron
# 11.02.2017 ob 20:25
Žalostno, da se to lahko dogaja v 21. stoletju, par desetletij po tem, ko je bil svet priča grozodejstvom, ki so jih naredili popolni duševni bolniki na vrhu nacistične države.

ja,je res,in kdo je kriv za to? Demokracija,denar,bogastvo,neenakost,mat
erializem,sistem,ki omogoča določenemu sloju nenormalno bogatet,drugim pa da živijo na ramenah kriminala,...
Insider No. 1
# 11.02.2017 ob 20:02
Se zgodi.

sirus
# 11.02.2017 ob 18:05
Haha, fake news, sami si naprintajo listke in z njimi jokajo, ko pa pride policije preverit informacije pa rep med noge.
heron
# 11.02.2017 ob 20:21
le zakaj so mene zbrisali,če sem navedel,da smo tudi mi preživljali čase in to 45 let,ko so se določeni ljudje,predstavljali da so nekaj nad ostalimi in so le ti imeli kot dokaz knjižico z rdečimi platnicami. In dejstvo je,da se ta slika zgoraj in pa slika izpred neka mesecev v Ljubljani,ki je prikazovala ljudi oblečene v črno,z predelanimi dežniki,ujemajo. Kaj je tu spornega,da ne sme biti komentar objavljen?
Binder Dandet
# 11.02.2017 ob 18:58
Seveda ne bos odgovoril, kaj je trump nareidl zanje, ker bi moral priznat, da nic. In ti pade celotna argumentacija.
Binder Dandet
# 11.02.2017 ob 18:55
"kaj je tako privlačnega in zanimivega pri Trumpu, da ga KKK podpira?"

Kaj je tako privlacnega pri pahorja, da ga tudi zaporniki volijo (gotovo kaksen)?

Kaj vidijo na trumpu? Saj ni tezko vprasanje. se sam pravis, da je populist. Mogoce bi moral tukaj iskat odgovor. Vorasanje je, kaj je dejanskega naredil zanje. Znas odgovorit?
xes
# 11.02.2017 ob 18:31
Partizan Miha: In kaj trump pravi na to podporo ? Jo je obsodil, se mu gnusi ali jo je toplo sprejel ?

Ja pa zdaj bi moral pa vsak predsednik javno izrazat svoje mnenje o vsaki obskurni skupini ali pa celo posamezniku?? Ja zakaj pa Pahor javno ne pove ali mu je všeč, da ga podpira društvo idrijskih klekljaric al kaj podobnega... dajte no ... mogoče se je pa celo opredelil do tega, pa naši mediji tega niso objavili ... skratka, brezveze ... še en članek, ki naj bi zmanjševal trumpovo podporo pri nas, vendar kot so že pred menoj zapisali: Kaja Sajovic ... torej že vem koliko je ura... pristranski članek, z prilagojenimi/izpuščenimi dejstvi, usmerjen kolikor se da levo.
nekdodalec
# 11.02.2017 ob 21:26
Novačenje v kukluksklan v porastu

Dokaj nelogicno. V porastu so take organizacije takrat, ko jim trda prede. Glede na to, da "naj bi" bil Trump njihov zadeva ne drzi nobene najmanjse logike...

Ali pa je s temle tako, da Trump ni njihov in so zato v porastu, ker se bojijo za svoj obstoj...

Trump je tezko "njihov" saj ima skoraj vse otroke z zenami, ki niso americanke.

;))
NoriPlanet
# 11.02.2017 ob 19:42
Ameriko počasi a zanesljivo koraka proti državljanski vojni. Jasno je, da se kot protiutež tem nacionalističnim ekstremistom na drugi strani pripravljajo in organizirajo tudi druge etnične skupnosti. Ko bo pa enkrat počilo, bo pa kaos. V nekaterih predelih Amerike je namreč polovica policije sestavljena iz predstavnikov manjšin.

Kar so 100 let kuhali drugim, bodo na koncu pojedli sami.
In to trikrat bolj poprano.
karambo
# 11.02.2017 ob 21:32
JANEZ BLOND
vsebino Če že pišete o KKK bi lahko tudi o BLM, ki je tudi skrajno rasno gibanje samo,d a je eno belo drugo črno.


To je v resnici dober razmisliek. Kakšna je razlika v ideologiji BLM in KKK?
neprilagojen
# 11.02.2017 ob 20:51
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/02/08/ted-cruz-the-democrats-are-the-party-of-the-ku-klux-klan/?utm_term=.ab970ae3d4df

Binder Dandet
# 11.02.2017 ob 19:09
@zapatist:
Ne bom ti pisal advokat, zato ker spoštujem različna mnenja, četudi se z njimi ne strinjam, jim oporekam, jih izpodbijam, testiram itd.. Sem počel to včasih, ampak sem prerasel. Zdaj boš mislil, da te v nič dajem, ampak te ne. Samo razlagam, kako gledam na stvar.

Jaz Trumpa ne zagovarjam! Relativizacija je nekoliko bližje, čeprav ne relativiziram, da bi zagovarjal, ampak testiram mnenja nasprotnikov. Primer. Trump bo gradil zid. Vsi pošizili. Potem se izkaže, da je Clinton začel s tem. Trump zgazil Indijance. Vsi pošizili. Potem se izkaže, da je 99,9% plinovoda bilo narejenega že pod Obamo. Trump prepovedal vstop muslimanom in še to ne iz pravih držav (SA), zaradi poslovnih interesov. Vsi pošizili. Nato se izkaže, da je prepovedal le državljanom nekaterih držav (ne vsem muslimanom), da je enako storil že Obama v preteklosti (Irak) in da je spisek nastal pod Obamo (ali celo pod Bushem), zato ne moremo zaključit, da ga je sestavil Trump na način, da ustreza njegovim poslovnim interesom. Kot sem ti pa včeraj pisal. Marsikaj je napačnega pri Trumpu. Čeprav jaz se okoli notranje politike res ne vključujem preveč, ker mi dol visi. Priznam pa, da uživam v nasprotovanju vsem, ki so stopili na bandwagon nasprotovanja Trumpu. Ker je večina, ne vsi, argumentov brez prave podlage. Zdaj pa moram it otroka kopat, potem pa na pir. Seveda brez debat, povezanih s trump histerijo.:)
moonylink
# 12.02.2017 ob 06:23
Lol kaja sajovic. Bolj predvidljiv je tezko bit. Sem videl naslov, sem takoj vedel, da bo ks in trump spodaj.

se vedno je manj predvidljiva kot ti

A clanek o cem laze? Aja, tako kot oni clanki o utopljenih otrocih in razsutih soseskah v Siriji obstajajo izkljucno za to da vam "trkajo na vest" ta clanek verjetno obstaja zgolj zato da promovira muslimansko nadvlado v evropi.

je bolj zalostno kot lol, ampak ok.
KLIPAN
# 11.02.2017 ob 23:35
Tele KKK-jevce bi vprašal, kako komentirajo dejstvo, da Trump ni prepovedal vstopa šeriatskim muslimanom iz Saudove Arabije, Katarja, Indonezije..... in kaj pravijo na to, da je njihova ljubljena domovina samo lani prodala šeriatskim islamistom za 80 MILJARD dolarjev orožja??
To bi bilo smeha!

Ampak čakaj malo.......ko to isto vprašanje postavim slovenskim oboževalcem Amerike in Trumpa, so tudi popolnoma brez odgovora.
Ali pa mencajo nekaj v stilu, češ.....veš......tam je nafta, Amerika ima tam biznis.......
Aha, super.
Torej zaradi nafte in biznisa bo vaš beli vitez še naprej ohranjal stike z najbolj skrajnimi islamsko-šeriatskimi državami na planetu in jim bo še naprej prodajal orožje, Amerika pa bo imela tam še vedno v najemu vojaško-letalsko bazo??????
To je sicer rahlo čudem boj proti skrajnemu islamu, ki ga sam nikakor ne razumem, imam pa občutek da ta boj slovenski beli vitezi razumejo še manj.
Je pa postavljat taka vprašanja belim vitezom nadvse zabavno.
Ramus
# 11.02.2017 ob 23:04
Ne sovražimo nikogar. Bog pravi, da ne moreš v nebesa s sovraštvom v srcu.

V izobraževalne namene prilagam nekaj dejstev o ideologiji teh rasistov,... pravijo da verjamejo v Boga. Pravijo, da ne verjamejo v evolucijo, ironično, pa ti bedaki seveda verjamejo v socialni darvinizem, s katerim opravičujejo svoj rasizem, ko pravijo, da genetske razlike med rasami determinirajo človeška dejanja in usodo,...

Ironically, although the Klan wants to ban the teaching of evolution, it embraces the crudest form of Social Darwinism to explain and justify its racist ideology. Specifically, the Klan endorses the ideas of many "scientific" racists who claim that genetic differences between races are biological determinants of human actions and human destiny

https://ncse.com/library-resource/racism-publics-perception-evolution
izo
# 11.02.2017 ob 22:48
o madona, tukaj na mmc je pa res treba kot dojenčkom razlagat vsako svojo misel v komentarju.

zapis: kje smo že imeli vaše straže pri nas? se nanaša na vašo objavljeno fotografijo letaka zgoraj, ki poziva na t.i. neigbhorhood watch, kakor lahko vidite, a treba to ralagat in prevajat še posebej?
ne govorim o časih 70 ali 200 let nazaj, ampak recimo 5,10, kjer vemo, kje so se dogajale vaške straže ipd. PA mogoče še kje potem, ko je nekdo maširal po avtocestah ipd.

Kaj torej sem napisal narobe in kaj točno sem kršil? A ne sami v mmc uradništvo ravno s temi prispevki hočete ljudi usmerit v takšen razmislek? retorično seveda, vemo na čigavi lasti je rtv oz mmc (lepo navadeni na vstopni strani mmc-ja) in da gre samo za nabijanje klikov. Resno ne vem, kaj za vraga sploh na bi delala administracija pri vas? a zdej ko vsak juk stisne prijavo za izbris, izbrišete vsem kar po tekočem traku, ali kako (če že ne moreta argumentirati izbrisa)?

krvavo rabimo en zdrav, neodvisen medij v tej državi, ker žal se tudi očitno nacionalka poslavlja (vsaj od tistih standardov, za katere smo jo vedno imeli).
ni maitre
# 11.02.2017 ob 22:28
@NoriPlanet
Pri kkk gre za točno določeno ideologijo (belo prevlado, belski nacionalizem, anti-imigracijo, antisemitizem...), ki privlači rednecke, nacije, fašiste. Anarhiste med kkk ne boš našel, ker tega ne podpirajo., kot tudi dvomim v itd. na koncu.
patriot1970
# 11.02.2017 ob 20:40
zapatist
# 11.02.2017 ob 18:50
@drg
Če KKK podpira Trumpa, še ne pomeni, da Trump podpira njih. ;) Očitno tega nekaterim ne uspe razumeti.
To drži. Ampak vprašanje se zastavii drugače...kaj je tako privlačnega in zanimivega pri Trumpu, da ga KKK podpira?
Morebti pa KKK vidi v njemu to, kar vidi pol sveta...ali pa še več...in nekateri pač nočete videti?


In če so "Black Panthers" podpirali Obamo...je to pomenilo .......kaj?
https://www.youtube.com/watch?v=ZxcAN0t6
GrI
friks
# 11.02.2017 ob 19:29
Ameriko počasi a zanesljivo koraka proti državljanski vojni. Jasno je, da se kot protiutež tem nacionalističnim ekstremistom na drugi strani pripravljajo in organizirajo tudi druge etnične skupnosti. Ko bo pa enkrat počilo, bo pa kaos. V nekaterih predelih Amerike je namreč polovica policije sestavljena iz predstavnikov manjšin.
Binder Dandet
# 11.02.2017 ob 18:50
@partizan: vem da skozi svoj filter tega ne vidis, ampak nek drug novinar bi lahko isti clanek naslovil, da se trump fokusira na islamiste. Tebi pac ustreza, da se izpostavlja zapostavljanje nazi grup, kar trumpa prikazuje kot ga ti zelis videt. Oodpirnika white supremacy. Lepo pise, da je terorizm zunanji in notranji in da ze dosedaj ameriske oblasti dolocenih napadov na ameriskih tleh niso tretirale kot teroristicne. Ampak ja, kriv je trump. Vse je njegova agenda. Sicer pa pocakajva, da bo karkoli od tega uradno in bomo potem sodili. Ne pa tako preuranjeno kot ti sedaj, je prav?:)
hexen
# 12.02.2017 ob 10:41
Beli vitezi.... prej debeli vitezi.
hexen
# 11.02.2017 ob 21:59
Je KKK sploh že kdaj podprl kakšnega predsednika, razen Trumpa?
karambo
# 11.02.2017 ob 21:30
Partizan Miha
Dobro, da imaš Breivika za protiutež.
sirus
# 11.02.2017 ob 18:19
@Partizan Miha
Pomaga proti zblaznelim bančnim uslužbencem, kaj več pa ne.
Blazz
# 12.02.2017 ob 12:08
na prvi sliki pa sami rednecki,... res super družba lol
borut-blas
# 12.02.2017 ob 11:23
kot že mnogokrat videno, tudi pri razpadu jugoslavije, primitivna čustva zameglijo razum, ko pride do strahu zaradi nesposobnosti družbe zagotoviti polno zaposlenost -
edina rešitev bi bila univerzalni temeljni dohodek, ki bi zmanjšal strah pri ljudeh, povezal družbo v pozitivnem smislu in povečal kreativnost posameznikov in družbe kot celote pri iskanju novih življenskih priložnosti
po trumpu nas čaka taka ali podobna oblika socijalizma, enostavno ni druge rešitve
razen seveda samouničenja človeštva
Manos de Piedra
# 11.02.2017 ob 22:36
"Je KKK sploh že kdaj podprl kakšnega predsednika, razen Trumpa?"

In kaj točno je KKK? Kdo je njihov uradni predstavnik, da lahko v njihovem imenu podpre Trumpa? Kje je sedež organizacije? In v čem ima eno od nešteteto društev, ki se sklicuje na KKK, večjo legitimnost od ostalih KKK?

Verjetno je res katera izmed tisočerih organizacij, ki so si nadele ime KKK in nosijo bele halje, pač podprla Trumpa. Big deal. Jutri lahko nekdo komot ustanovi novo KKK organizacijo in pač napade Trumpa in njegovo politiko, po logiki medijev bi potem morali pisati "KKK ne podpira Trumpa".
Manos de Piedra
# 11.02.2017 ob 22:31
"Kukluksklan, skrajno nacionalistična organizacija, ki propagira belo nadvlado, po ZDA vodi kampanjo pridobivanja novih članov."

KKK kot organizacija ne obstaja. Takšno pisanje medijev namiguje, da gre pri KKK za neko enotno povezano organizacijo, kot da bi govorili o neki politični stranki, ki ima pač neko jasno članstvo in politiko in je povezana po celotni državi.

KKK je danes pač samo skupno ime za milijone raznih gibanj po Ameriki, ki nimajo nobene kontinuitete z izvornim KKK. Večinoma so ta moderna KKK gibanja popolnoma marginalna in pač skupina lokalnih 30-40 rasistov, ki prirejajo piknike. Tako da govoriti o njih kot o neki nevarnosti je smešno.
NoriPlanet
# 11.02.2017 ob 22:16
KKK je produkt belih evropskih priseljencev in njihovih potomcev.
To je dejstvo, ki se ga ne more zanikati.
vojnaslo91
# 11.02.2017 ob 19:36
https://www.dnevnik.si/311216
V tajnih vatikanskih arhivih je polno pričevanj o omalovaževanju katolištva, vere, ki je bila vse do začetka 20. stoletja vera revnih, novih pribežnikov iz Irske, Poljske in Italije. Zadnje veliki val gonje proti katolikom je sprožil Kukluksklan, ki je v fanatičnem zagovarjanju "nativizma" napadel najprej katolike, nato Jude in še črnce.
-------------------------
Pa ja...da ne.
A levičarji tudi lažejo?
Kazalo