Svet
Juan Carlos
Španski dvor se še vedno izmika govoru o podrobnostih kraljevega potovanja in trdi zgolj, da je šlo za "zasebno pot". Foto: EPA

Dodaj v

Španski kralj razburil rojake z lovom na slone med krizo

Juan Carlos častni predsednik španske sekcije Svetovnega sklada za divjino
15. april 2012 ob 21:41
Madrid - MMC RTV SLO, STA

Španci so z osuplostjo sprejeli novico o poškodbi kralja Juana Carlosa, a ne zaradi skrbi za njegovo zdravje, ampak ker jo je staknil med lovom na slone v Bocvani, medtem ko država preživlja eno najhujših gospodarskih kriz.

Medtem ko kralj Carlos okreva po operaciji kolka, ki jo je moral prestati, potem ko se je poškodoval med zasebnim obiskom Bocvane, se španski mediji zgražajo nad njegovim načinom preživljanja prostega časa. Kolk naj bi si kralj, ki je sicer častni predsednik španske sekcije Svetovnega sklada za divjino (WWF), zlomil med lovom na slone.

Kralj se po operaciji počuti dobro in že lahko premika operirano nogo. Želel naj bi si čim hitreje okrevati in znova začeti opravljati službene obveznosti, je zatrdil njegov sin, prestolonaslednik Felipe, ki kralja trenutno nadomešča.

A tudi delovna vnema ne more pomiriti Špancev, ki so se na kraljevo ljubezen do lova, za katero so izvedeli šele zaradi njegove nesreče, odzvali izjemno kritično.

Najbolj brana španska dnevnika El Pais in El Mundo sta tako danes objavila fotografijo, ki prikazuje še zdravega Juana Carlosa na safariju v Afriki leta 2006, kako pozira ob ubitem slonu, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Po informacijah, ki jih imamo na voljo, lahko potovanje označimo kot neodgovorno in izvedeno v najbolj neprimernem trenutku," je pod fotografijo zapisal urednik desnosredinskega El Munda.

Monarh, ki v Afriki lovi slone, medtem ko gospodarska kriza v naši državi povzroča toliko težav, ljudem posreduje "podobo ravnodušja in lahkomiselnosti, ki ju državni voditelj nikoli ne bi smel poosebljati", še piše El Mundo.

Rezultati spletne ankete, ki jo je izvedel El Mundo, kažejo, da se s takšnim stališčem strinja kar 96 odstotkov sodelujočih v anketi.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
komsomolec
# 15.04.2012 ob 23:24
Španija je nezakonito kraljevina. Na demokratičnem referendumu in volitvah je zmagala republika, ki jo je s fašističnim pučem uničil diktator Franco in nacifašisti.
moonylink
# 15.04.2012 ob 23:40
Škoda da ga ni slon prijel in zabrisal nekam...gnus aristokratski, slone bi pobijal...osel...v dom za ostarele idiote naj gre raje...
lunajko222
# 15.04.2012 ob 22:44
carskooooo ! ))) hehe.. za crknit smešno.. zakaj imajo civilizirane države še vedno te klovne zaposlene z kičom in zlatom ter breme? .. aha.. sj res.. da gredo lahko slone lovit.. le kaj bi brez njih.. sloni bi romali po naših ulicah.. še dobr da imamo našega kralja ! ))) hehe.. omg.. ful smešno..it made my day))

Nagovor Vašega Kralja: Dragi državljani.. smo v zelo težkem času.. in vsi moramo rezati in se odpovedovati za dobrobit naše države. V preteklosti smo preveč zapravljali in živeli neodgovorno ter potratno. Čas je da solidarno pokažemo do drug drugega da lahko zmanjšamo deficit z skupnim žrtvovanjem svojih financ. Zmanjšali bomo socialo, plače, vrtce, šole, bolnice.. a ne skrbite.. v tem smo vsi skupaj!.. no, dragi državljani.. zdaj pa če lahko..se mi mudi.. mam avion za v bocvano..gremo slone lovit! ))) novinarji pa sam ... palmface)))!!
idris
# 15.04.2012 ob 23:36
Očitno išče nove strateške partnerje v trgovini z mamili tam spodaj, sloni so le izgovor. Znano je, da ga nekateri viri iz CIA-e povezujejo z zelo pomembno mamilarsko preprodajalsko združbo. Malo se veseli, ko lahko ubija živali, ki drvijo proti robu izumrtja, kaj pa je to kaj takšnega. En slon gor ali do, glavno, da lahko tudi on lovi. Kje so zdaj okoljevarstveniki?
Škoda, da se ni poškodoval še bolje, bi bilo enega butca brez pameti manj.
Pollux_006
# 15.04.2012 ob 23:05
Na slone se je spravil, da ga ni sram.... škoda da ga ni en zgazil!
veteraninsin
# 15.04.2012 ob 23:48
....ebi ga! Bikoborbe so prepovedali tudi v Španiji in zaradi pomanjkanja krvi so dorti tudi ubogi sloni. Tovariš Marko Bulc je izgubil volitve proti pokojnemu Janezu drnovšku, ko so odkrili, da je packaril po Afriki. Kralju ne bodo zaradi tega vzeli krone, image si je pa kr lepo zamazal
Mindmaster
# 15.04.2012 ob 22:31
Zanimivo, da je pri 18 letih kralju uspelo ustreliti in ubiti svojega brata. Če se ne motim, je imel s strelnim orožjem pred nekaj meseci nezgodo tudi njegov vnuk. Tem cepcem bi morali prepovedati že samo pogledati puško.
Koun
# 16.04.2012 ob 13:42
"Vesel bom, ko bodo zadnjega Kralja obesili za čreva zadnjega Papeža" - prosto po Garibaldiju.
LFC
# 16.04.2012 ob 00:37
Pozabili ste še napisati, da je zaradi salv smeha, ob pogledu na zlamanega rojalista, celo čredo slonov zadela kap.

Zdaj si pa revež želi čimprej spet "opravljati službene obveznosti"- A mednje spada tudi slonolov?

WWF vas bo za ušesa gospod Carlos.
Aresnica
# 15.04.2012 ob 22:53
Španski kralj razburil rojake z lovom na slone med krizo

Če_živali strelja je morilec_morilci ne poznajo krize.
johann
# 16.04.2012 ob 09:09
Briga njega za narod, Bocvanski sloni so bolj važni...
ResIpsaLoquitur
# 15.04.2012 ob 22:44
No, naši vsaj ne streljajo slonov, ampak kozle....
el CARTEL
# 16.04.2012 ob 12:25
kralji seveda ne poznajo krize, ker sedijo na zlatu.. prejšnji davki, ki se sedaj stekajo v državne blagajne, so se v prekelosti stekali v bošnjičke plemstva.. španci pa so še povrh kradli zlato vsem kolonijam, ki so jih imeli..

rusi so znali s takimi.. ne podpiram nasilja, podpiram pa, se se ves denar, ki ni zaslužen, odvzame.. kot mafiji. kar ne moreš dokazati, da nisi zaslužil, pač ni tvoje
Whitetrasher
# 16.04.2012 ob 10:35
" ki je sicer častni predsednik španske sekcije Svetovnega sklada za divjino (WWF), "

Ja tako je to!Ta naša takoimenovana "elita" je itak znana po temu,da eno dela govori pa čisto nekaj drugega!
Bruuhh..
zmagoslav
# 15.04.2012 ob 22:30
Ja crni.poanter, prav gotovo, samo Špancu je slon zlomil kolk in je bil operiran! Tito jo je dosti bolj poceni odbesel!
conse39
# 16.04.2012 ob 01:21
Queridos inocentes, una historia os voy a contar:
El lujo es evidente en el castillo medieval,
explotando al pueblo sin saber qué es trabajar,
recaudando impuestos pa poder parasitar.
Su majestad, el Pueblo pa servir al rey.
Su majestad, el Pueblo pa cumplir tu ley....
SteVsiNeumni?
# 16.04.2012 ob 01:36
Naš "Drugorazredni" ni dosti boljši. No, je še slabši.
Da kupuješ za par jurjev EUR spodnje perilo med krizo je pa naravnost bizarno in bolano.
Na srečo so mu proračun znižali, očitno ga je imel preveč. Tako kot bi mogli temu kralju.

Sami neki ljubitelji luksuza. "Drugorazredni" je potrošnik prve kategorije.
crni.panter
# 15.04.2012 ob 21:52
Če se je naš Tito slikal z medvedom, je menda potem tudi tej kronani glavi oproščena fotka s slonom
Kazalo