Strelca so odpeljali policisti. Foto: EPA
Strelca so odpeljali policisti. Foto: EPA

Zakaj se je 48-letni moški odločil za streljanje, še ni uradno znano, vendar pa naj bi bil v ozadju družinski spor. Na balkonu so policisti našli dva mrtva, brata in svakinjo, ki ju je ubil najprej, nato pa začel streljati še proti ulici, kjer je ubil policista, ki se je zadrževal blizu in je pritekel na prizorišče streljanja.

Ubil je še bližnjega cvetličarja. Po streljanju je policija vdrla v njegovo stanovanje in moški se je vdal. Med ranjenimi naj bi bilo več policistov.

Moški je bil po poklicu medicinski tehnik in pred petkovim incidentom ni imel težav z zakonom. Streljal je s potezno puško, za katero je imel lovsko dovoljenje. Po poročanju italijanskih medijev se je moški po sporu z ženo najprej zabarikadiral v svoje stanovanje in grozil, da bo razstrelil plinsko jeklenko.

Strelski incident se je zgodil v neapeljski soseski Secondigliano, kjer so težke socialne razmere. Stopnja brezposelnosti je visoka, veliko je mamil in organiziranega kriminala. V soseski deluje tudi zloglasna neapeljska mafijska združba Camorra, tam pa stoji tudi eden od najstrožje varovanih italijanskih zaporov.