Po novem bo ameriške in zavezniške sile v Afganistanu vodil general David Petraeus, ki je z velikim uspehom umiril Irak. Foto: EPA
Po novem bo ameriške in zavezniške sile v Afganistanu vodil general David Petraeus, ki je z velikim uspehom umiril Irak. Foto: EPA

Na letališču v Džalalabadu se je razstrelil najmanj en samomorilski napadalec, več oboroženih napadalcev pa je streljalo na afganistanske in mednarodne sile. Samomorilski napadalec se je razstrelil v avtomobilu, spopadi, ki so sledili, pa so trajali okoli pol ure. Zveza Nato je dogodek na letališču, ki leži na obrobju Džalalabada ob cesti proti pakistanski meji, potrdila, vendar niso navedli nobenih podrobnosti.

Talibani so že prevzeli odgovornost za napad in sporočili, da je v njem sodelovalo šest upornikov, ki so ubili 32 pripadnikov afganistanskih in mednarodnih sil.

Minister za oster boj proti korupciji
V Afganistan je medtem danes nenapovedano prispel ameriški minister za pravosodje Eric Holder, ki se bo v Kabulu sešel z ameriškimi in afganistanskimi predstavniki. V pogovorih se bodo osredotočili predvsem na izboljšanje sodelovanja v boju proti korupciji.

Holder je v sporočilu za javnost med drugim zapisal, da sta boj proti korupciji in podpora vladavini prava v Afganistanu glavni prednostni nalogi ameriške administracije, ki bo še naprej pomagala afganistanski vladi pri vzpostavitvi učinkovitega kazenskega sistema.