Trčenje je bilo usodno za strojevodjo. Foto: EPA
Trčenje je bilo usodno za strojevodjo. Foto: EPA

Nesreča se je zgodila ob 10.20 na postaji Walstein v Übelbachu (okraj Gradec - okolica), ko sta v majhnem, težko dostopnem predelu gozda trčila dva potniška vlaka. Vlaka naj bi trčila na enotirni progi, a natančen vzrok nesreče še ni znan. Preiskovalci preiskujejo možnost, da je eden izmed strojevodij spregledal oziroma prevozil rdečo luč.

Za zdaj avstrijski mediji poročajo, da je v nesreči umrl strojevodja enega izmed vlakov, devet ljudi pa je bilo ranjenih. Huje je bil poškodovan drugi strojevodja, ki so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, v bolnišnico pa so prepeljali tudi huje ranjeno 60-letno potnico, ki naj bi bila v smrtni nevarnosti.

Reševalna akcija še ni končana
Avstrijska televizija je poročala, da naj bi bilo med razbitinami ujetih od sedem do deset ljudi, a jim jih je že uspelo rešiti. Reševalna operacija, v kateri sodeluje približno 120 gasilcev, pripadniki Rdečega križa in dva helikopterja, še poteka.

Vodja gasilcev Gerhard Sampt je za ORF povedal, da je prizor nesreče strašljiv. "Slika je bila grozljiva. Potniki so ležali po vlaku, številni med njimi tudi huje ranjeni. Ko smo pregledovali vlak, smo med razbitinami našli stisnjenega tudi strojevodjo vlaka, ki je pozneje zaradi poškodb umrl," je povedal.

Huda železniška nesreča pri Gradcu
Huda železniška nesreča pri Gradcu