Nebotičnik
Nebotičnik "Bakla" v Dubaju spada med najbolj znane stavbe v tej bogati zalivski državi. Močan veter je razširil požar, ki pa so ga gasilci znali omejiti in tudi hitro pogasiti. Foto: Reuters
Požar Bakle razsvetlil noč v Dubaju

Za zdaj ni podatkov o morebitnih žrtvah, več stanovalcev stolpnice z 79 nadstropji pa je imelo težave z dihanjem. Požar v eni izmed najbolj znanih stavb v Dubaju je izbruhnil okoli 3. ure zjutraj, kljub temu pa so gasilci izredno hitro posredovali, dobro so se obnesli tudi sistemi za reševanje, vgrajeni v nebotičniku.

Kljub nočnemu požaru brez resnejših poškodb
Po uri in pol je bil požar pogašen, pri tem pa so morali posredovati v kar 60 nadstropjih, a večinoma zgolj zaradi dima. Po prvih podatkih so poškodovana predvsem zunanja stanovanja. Ogenj je najverjetneje izbruhnil v 50. nadstropju in se zaradi močnega vetra hitro razširil do 70. nadstropja. Pri tem so z zgornjih nadstropij padale goreče ruševine, a na srečo niso poškodovale nobenega izmed reševalcev niti evakuirancev.

Nebotičnik "Bakla" je bil vseljen leta 2011, v 366 metrih je 79 nadstropij, kjer je skupaj 676 stanovanj. Najcenejša dvosobna stanovanja v stolpnici se prodajajo po 440 tisoč evrov. Po podatkih je "The Torch" 32. najvišja stolpnica na svetu.


"Zelo sem bil presenečen, kako so hitro so ukrotili požar. Najprej je kazalo, kot da bo pogorelo,"
je gašenje in reševanje za AP pohvalil ameriški državljan RJ Morlock, ki živi v stolpnici.

Požar Bakle razsvetlil noč v Dubaju