Spolno nasilje nad ženskami v Indiji odmeva, odkar so pred dvema letoma na avtobusu v New Delhiju okrutno posilili 23-letno študentko, ki je pozneje umrla. Foto: EPA
Spolno nasilje nad ženskami v Indiji odmeva, odkar so pred dvema letoma na avtobusu v New Delhiju okrutno posilili 23-letno študentko, ki je pozneje umrla. Foto: EPA

Kot poroča BBC, je policija sporočila, da sta dva izmed moških - bila naj bi brata - pristopila k dekletu, ko se je v Kolkati prijavila v hotel, ki je priljubljen med tujimi turisti. Eden izmed njih je govoril tekoče japonsko. Predstavila sta se ji kot turistična vodiča in jo 23. novembra odpeljala v letovišče Digha, kjer pa sta jo posilila in ji ukradla okoli 76.000 rupij oziroma okoli 1.500 evrov.

Nato sta jo odpeljala v romarsko in turistično središče Bodhgaja, ki je najsvetejši kraj za budiste. Tam sta jo predala drugim članom tolpe, ki so jo zadrževali več tednov, poroča BBC. Konec decembra ji je le uspelo pobegniti v mesto Varanasi, od koder je potovala v Kolkato in prek japonskega konzulata prijavila napade.

Šlo naj bi za organizirano skupino
Indijska policija je kmalu aretirala pet moških, tri v Bodhgaju in dva v Kolkati. Kot povzema BBC poročanje časopisa Hindustan Times, je policija nekatere moške prijela po tem, ko je prestregla njihove telefonske klice.

Policijski komisar v Kolkati Palav Kanti Ghoš je dejal, da policija išče preostale člane domnevno organizirane skupine, izmed katerih naj bi več ljudi tekoče govorilo japonsko.

Zdravstveno stanje Japonke se je zaradi večkratnih posilstev in slabih bivalnih pogojev močno poslabšalo, zato so jo pripeljali k zdravniku, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal predstavnik policije, ki je želel ostati neimenovan.

Spolno nasilje v Indiji odmeva po svetu
Spolno nasilje nad ženskami v Indiji odmeva, odkar so pred dvema letoma na avtobusu v New Delhiju okrutno posilili 23-letno študentko, ki je pozneje umrla, poroča Slovenska tiskovna agencija. To in druga posilstva so sprožila mednarodno ogorčenje, v Indiji pa so izbruhnili protesti. Oblasti so nato zaostrile kazni za spolno nasilje, vendar, kot poroča BBC, ta ukrep ni tako učinkovit, kot se je upalo.