Kitajska se zadnja leta spopada s številnimi šokantnimi napadi na otroke iz vrtcev in osnovnih šol. Foto: EPA
Kitajska se zadnja leta spopada s številnimi šokantnimi napadi na otroke iz vrtcev in osnovnih šol. Foto: EPA

Dve sestrici, stari pet in šest let, sta umrli, potem ko sta pojedli jogurt, ki ga je njuna babica našla v torbi ob cesti pred njunim vrtcem. Jogurt je nato za popoldansko malico ponudila vnukinjama, ko sta se vrnili iz vrtca.

Kmalu potem so deklici začeli stresati krči, na ustnicah pa se jima je začela pojavljati pena. Šestletna deklica je umrla že na poti v bolnišnico, v sredo pa nato še njena mlajša sestrica.

V jogurtu, ki sta ga zaužila otroka, so našli močan strup za podgane, časnik China Daily pa je poročal, da je policija aretirala ravnateljico sosednjega vrtca Ši Haišja in njeno pomočnico Jang Venming, ki sta priznali, da sta v jogurt vbrizgali podganji strup in ga pustili ob cesti. "Njun namen je bil očrniti konkurečni vrtec," je sporočila policija. Ta dva vrtca oziroma osnovni šoli iz Pingšana v pokrajini Hebei sicer že dlje časa bijeta oster boj za otroke iz okrožja.

Vrsta napadov na otroke
Kitajska se zadnja leta spoprijema tudi s številnimi šokantnimi napadi na otroke iz vrtcev in osnovnih šol - med letoma 2009 in 2012 so se po vsej državi zgodili napadi, ki so za seboj pustili najmanj 25 mrtvih in okoli 115 ranjenih, poroča The Telegraph.

V številnih primerih so napadalci vstopili v šolske prostore z noži in začeli udrihati po otrocih - nekateri so imeli duševne težave, drugi pa so iskali maščevanje, dodaja časopis.