Omenjeni park so si leta 2010, ko je Južna Afrika gostila svetovno nogometno prvenstvo, ogledali tudi nemški nogometni zvezdniki. Foto: Reuters
Omenjeni park so si leta 2010, ko je Južna Afrika gostila svetovno nogometno prvenstvo, ogledali tudi nemški nogometni zvezdniki. Foto: Reuters

Voznik avtomobila je utrpel resnejše poškodbe, ko se je boril z levinjo, a njegovo življenje ni ogroženo. Napadu je bilo priča več drugih obiskovalcev v parku, ki je med tujimi turisti zelo priljubljen, policija pa je sprožila preiskavo.

"Moški in ženska sta se vozila po parku s povsem odprtimi okni. Levinja se je približala stranskemu oknu avtomobila in napadla sovoznico. Takoj so prihiteli naši oskrbniki in žival skušali spraviti stran. Poklicali smo tudi reševalce, a žal je bilo prepozno," je dejal eden izmed vodilnih v parku Scott Simpson. Levinjo so nato ujeli in jo odpeljali v ločeno kletko, za zdaj pa je ne nameravajo uspavati.

Zakaj sta obiskovalca vozila z odprtimi okni, ni jasno, saj so v parku na vsakem koraku opozorila, da je to strogo prepovedano. V parku sicer živijo tudi hijene, gepardi in žirafe.

Ena izmed znamenitosti države
Levji park deluje od leta 1966. Opisuje se kot kombinacija živalskega vrta in rezervata za živali in ponuja "poglede na divje živali povsem od blizu". Obiskovalci se lahko po parku odpeljejo z avtobusi ali pa najamejo svoje vozilo. Park je revija Newsweek leta 2013 uvrstila med sto največjih turističnih znamenitosti na svetu.

To je sicer že tretji podoben napad v tem parku v zadnjih štirih mesecih. Nekega Avstralca je marca napadel lev, ko se je vozil z odprtim oknom, nekaj dni pozneje pa jo je skupil tudi 13-letni fant, ki se je po parku vozil s kolesom in ga je napadel gepard. A oba sta jo odnesla brez hujših poškodb.