27-letni študent je v mošejo vstopil oborožen s kalašnikovko in ubil šest ljudi, ter jih ranil 19. Foto: Reuters
27-letni študent je v mošejo vstopil oborožen s kalašnikovko in ubil šest ljudi, ter jih ranil 19. Foto: Reuters

Potem ko je napadalec po nedeljskem napadu poklical policijo, so 27-letnika prijeli v njegovem avtomobilu na mostu, ki vodi od Quebeca do Ile d'Orleansa. Bissonnette je študiral politično znanost in antropologijo na univerzi Laval, katere kampus je približno tri kilometre od napadene mošeje. Kot poroča BBC, je bil znan po svojih skrajnodesničarskih prepričanjih, med drugim naj bi podpiral prepričanja voditeljice francoske desničarske stranke Front National Marine Le Pen.

Montreal Gazette je poročal, da se je, sodeč po njegovem profilu na Facebooku, ki je medtem že ukinjen, napadalec zamaskiral v smrt s koso. Ko je oborožen vstopil v mošejo okoli 20. ure, je bilo v njej okoli 50 ljudi. Ubil je šest ljudi in jih ranil 19, pet jih je še vedno bolnišnici, dva med njimi sta v kritičnem stanju. Policija je proti njemu vložila obtožnico zaradi šestih umorov in petih poskusov umora.

Policija Mohameda Khadirja, moškega maroškega rodu, ki so ga prav tako aretirali po napadu, zdaj obravnava kot očividca.