Pulido letos ni bil povabljen v mehiško reprezentanco za nastop na južnoameriškem pokalu. Foto: Reuters
Pulido letos ni bil povabljen v mehiško reprezentanco za nastop na južnoameriškem pokalu. Foto: Reuters

25-letnega Alana Pulida so ugrabili v rodnem kraju Ciudad Victoria, prestolnici zvezne države Tamaulipas, ko se je v nedeljo zjutraj s svojim dekletom vračal z zabave. Kot je povedal državni tožilec Ismael Quintanilla, so Pulida po odhodu z zabave prestregli oboroženi ljudje v nekaj tovornjakih. Domnevno šest ugrabiteljev je nogometaša odvleklo stran, njegovo dekle pa pustilo na parkirišču, kjer se je zgodila ugrabitev.

Po navedbah oblasti, ki so po ugrabitvi sprožile obsežno varnostno operacijo, je Pulido živ in zdrav. Na fotografijah, ki so se pojavile na spletu, je videti, da ima povezano roko.

Ugrabitve del vsakdana
Iz nogometnega kluba Olympiakos so prek Twitterja sporočili, da so v teh težkih trenutkih z mislijo in molitvijo pri Alanu. Podobna sporočila so na spletnih družbenih omrežjih puščali tudi kolegi iz mehiške reprezentance.

Pulido se je serijskim grškim prvakom, ki so nogometno ligo osvojili tudi letos, pridružil lani. Za mehiško reprezentanco je igral na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji leta 2014, za letošnje južnoameriško prvenstvo pa ni dobil vpoklica.

Mehika ima eno najvišjih stopenj ugrabitev na svetu in po vladnih podatkih je vsako leto ugrabljenih okoli tisoč ljudi, a nekateri menijo, da je ta številka tudi do desetkrat višja. Prav država Tamaulipas Tamaulipas je ena najnevarnejših zveznih držav, kamor so oblasti nedavno napotile dodatne pripadnike varnostnih sil za boj proti mafijskim kartelom, ki delujejo na tem območju ob meji z ZDA.