Oblasti naj bi bile Morenu na sledi že dalj časa. Foto: Reuters
Oblasti naj bi bile Morenu na sledi že dalj časa. Foto: Reuters

Nazario Moreno, znan tudi pod vzdevkom El Mas Loco (Najbolj nori), je bil ustanovitelj kartela La Familia in duhovni vodja njene stranske veje, brutalnih Vitezov templjarjev, znanih po uporabi verske ikonografije.

43-letnega Morena so razglasili za mrtvega po strelskem obračunu leta 2010, a niso nikdar našli trupla, po tem pa so se pojavljala pričevanja, da so ga videli živega.

Policija zdaj trdi, da so ga končno izsledili in ubili v zvezni državi Michoacan, potem ko je na pozive k predaji odgovoril s streli. "S pomočjo analize prstnih odtisov lahko s 100-odstotno gotovostjo potrdimo, da je šlo res za Nazaria Morena Gonzaleza," je povedal vodja preiskovalcev Tomas Zeron.

Predstavnik vladne varnostne službe Alejandro Rubido je povedal, da so bili na sledi Morenu že nekaj časa. "Anonimni namigi so nakazovali, da Nazario Moreno ni samo živ, ampak še naprej deluje kot vodja kriminalne združbe, ki ima na vesti izsiljevanja, ugrabitve, številne umore in druge zločine," je dejal Rubido. "Ta oseba je bila znana kot nevarna."