Na stavbo je padel žerjav, zaradi česar se je del supermarketa zrušil. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Na stavbo je padel žerjav, zaradi česar se je del supermarketa zrušil. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Nemški mediji poročajo, da se je na supermarket Aldi Süd v mestu Bad Homburg zrušil žerjav. Policija je sporočila, da je bilo v nesreči ranjenih pet ljudi, saj se je zgradba supermarketa po padcu žerjava porušila.
Tiskovni predstavnik gasilcev je za Spiegel povedal, da je žerjav stal v neposredni bližini supermarketa in da so na pomoč takoj po nesreči prihiteli gasilci in reševalci. Ranjene so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Ali je pod ruševinami še kdo, za zdaj ni znano, prav tako še ni znan vzrok nesreče.

Reševalna akcija bo trajala do četrtka
V času nesreče je bilo v zgradbi najmanj 47 ljudi. Iskanje ponesrečencev bo trajalo do četrtka.

Ranjene so po nesreči s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Med njimi je tudi hudo ranjen upravljavec žerjava, ki je po navedbah gasilcev padel iz nadzorne kabine.

Veriga supermarketov Aldi Süd, ki ima v lasti omenjeno trgovino, je svojcem žrtev že izrazila sožalje. Podjetje je "globoko prizadeto zaradi tragične nesreče", so sporočili iz trgovske verige. Lastnik usodnega žerjava BBL Cranes, gradbeno podjetje in načrtovalec projekta kompleksa pisarn, ki ga gradijo v neposredni bližini supermarketa, pa se na nesrečo še niso odzvali.