O poplavah so poročali predvsem s severa, zdaj pa se narasle vode bojijo tudi na Siciliji. Na fotografiji prizor iz Torina. Foto: EPA
O poplavah so poročali predvsem s severa, zdaj pa se narasle vode bojijo tudi na Siciliji. Na fotografiji prizor iz Torina. Foto: EPA
Poplave v Italiji

V severni pokrajini Ligurija so našli truplo 73-letnega ribiča, ki so ga pogrešali od srede, v pokrajini Piemont pa so reševalci našli truplo 70-letnika, ki je odšel iskat svoje konje, pogrešan pa je bil od petka. Na jugu Sicilije medtem še vedno pogrešajo dva človeka.

V štirih dneh je v pokrajinah Ligurija in Piemont padlo toliko dežja kot prej v šestih mesecih. V kraju Moncalieri v bližini Torina je moralo zaradi narasle reke, ki je prestopila bregove, zapustiti svoje domove okoli 3.000 ljudi, poročajo italijanski mediji.

V Piemontu so v petek iz varnostnih razlogov zaprli nekatere šole in poslovne prostore, med drugim proizvodni obrat družbe Ferrero v Albi.

Strah pred poplavami na Siciliji
Do zdaj so o poplavah poročali predvsem s severa Italije, zdaj pa se teh zaradi močnega deževja bojijo tudi na Siciliji. V bližini kraja Agrigento že pogrešajo kmeta, čigar avtomobil so najverjetneje odnesle narasle vode.

Podobna usoda je najverjetneje doletela 74-letnega trgovca iz Mesine, ki se je s skuterjem vračal domov, potem ko so mestne oblasti zaradi močnih padavin ukazale zaprtje trgovin. Zaradi deževja je moten promet med Sicilijo in manjšimi otoki severno od nje. Medtem je v večini držav dež ponehal.

Poplave v Italiji