Sodi z zarodki. Foto: Youtube
Sodi z zarodki. Foto: Youtube
Preiskovalci na delu. Foto: Youtube

Na grozljivo odkritje, ki je stalo kar na prostem, je naletel neki naključno mimoidoči nabiralec gob. Preiskovalci skušajo zdaj odkriti, kdo je odgovoren za to.

Domnevno gre za ostanke splavov, zakonito opravljenih v različnih bolnišnicah, ki se jih je očitno nekdo skušal znebiti na cenejši, a nezakonit način, predpostavljajo pristojni organi v Sverdlovsku. Pošiljka mrtvih zarodkov je tako pristala sredi gozda, namesto da bi jo dostavili za to specializiranemu podjetju v kakih 80 kilometrov oddaljenem Jekaterinburgu.
Iskanje očividcev
Zarodki so bili spravljeni v formaldehidu in naj bi prihajali iz vsaj treh različnih klinik. Na sodih naj bi bili namreč še vedno pritrjeni listki z imeni žensk, ki so splavile, in številkami njihovih bolniških sob.

Policija zdaj išče morebitne očividce in ugotavlja, katero podjetje bi moralo splavljene zarodke prepeljati iz bolnišnic do omenjenega podjetja v Jekaterinburgu. Zarodke bodo pregledali na inštitutu za sodno medicino v mestu Nevjansk.

Mestne oblasti domnevajo, da zarodki ne prihajajo s tega območja, saj jih je preveč. V Nevjansku s približno 25.000 prebivalci namreč praviloma ne opravijo toliko splavov oz. tudi ne opažajo toliko primerov spontanih splavov.

Strokovnjaki so odkritje označili kot "pretresljiv primer" in znova zahtevali konkretno zakonodajo, ki bi bolje uredile vprašanje odstranjevanja zarodkov.