Motivi za napad še niso znani. Foto: EPA
Motivi za napad še niso znani. Foto: EPA

Blizu znamenite barcelonske ulice La Rambla naj bi bila v streljanje vpletena dva napadalca. Enega naj bi policija med pregonom ubila. Kot poroča El País, sta ranjena dva človeka, od tega eden huje, drugega pa naj bi poškodovali kosi razbitega stekla. El País piše, da se je zakriti strelec približal dvema človekoma pred hotelom Silken in dvakrat ustrelil. Policija glede motivov za napad ne zavrača nobene možnosti, mogoče je šlo za maščevanje.

Strelca, ki ju še niso identificirali, naj bi streljala na goste hotela, pred streljanjem pa naj bi se zgodil še rop tujega turista, poroča rt.com, ki navaja poročanje časopisa El Mundo.

La Vanguardia pa poroča, da je bilo ranjenih več ljudi, nekateri so bili ustreljeni, drugi pa zabodeni. Incident se je zgodil na ulici Pintor Fortuny blizu La Ramble, kot poroča rt.com, pa je dogodek povzročil paniko med domačini in turisti.

Rt.com še poroča, da so nekateri očividci videli, da je bil napad posledica poskusa ugrabitve, a uradne potrditve tega ni. Po drugih poročilih pa naj bi se pred hotelom sporekla dva moška, kar se je končalo s streljanjem.