Stopnja kriminala je v Sydneyju v zadnjih letih sicer upadla, a nekateri predeli še vedno veljajo za zelo nevarne. Foto: EPA
Stopnja kriminala je v Sydneyju v zadnjih letih sicer upadla, a nekateri predeli še vedno veljajo za zelo nevarne. Foto: EPA

Najstnica je bila na poti domov, ko je okoli 23. ure v parku Billa Colbourna k njej pristopil nek moški. Kot poroča Guardian, se je je najprej neprimerno dotaknil, nato pa jo potisnil na tla in spolno napadel.

Takoj se jima je približalo še napadalčevih pet prijateljev, ki so se nadaljnjih 30 minut izmenjevali pri spolnem izživljanju nad dekletom. Policijski načelnik Gary Merryweather je dejal, da je šlo za grozljiv napad v sicer mirnem okolišu.

"Ker je tako mlada, je tako hudo travmatizirana, da sploh ne znam opisati," je povedal Merryweather. "Informacije smo javnosti podali tako pozno tudi zato, ker je bila deklica v hudem šoku. Njena družina so prijetni ljudje, dobri ljudje ... popolnoma so strti."

Napadalci so pobegnili, žrtev pa je pomoč poiskala pri prijatelju, ki živi nedaleč stran. Osumljenci naj bi bili vsi temnopolti in stari okoli 20 let, policija pa pravi, da jih morajo okoliški prebivalci prav gotovo poznati. "Zelo verjetno je, da so komu kaj povedali. Če ti ljudje ne stopijo v stik s policijo, dejansko podpirajo tako grozljivo vedenje," pravi Merryweather.