Rakete vojaškega lovca so pod seboj pokopale 25 ljudi. Foto: EPA
Rakete vojaškega lovca so pod seboj pokopale 25 ljudi. Foto: EPA

Napad na taborišče je del že mesec dni trajajoče ofenzive sirskega samodržca Bašarja Al Asada in se je zgodil le dan po zračnem napadu na sirske upornike na cesti proti letališču v Damasku.
Obstreljevanje palestinskega taborišča je tudi že šesti napad, ki so ga Al Asadove sile danes izvedle v Damasku. Vojaška letala so obstreljevala tudi bližnji četrti Al Hajar al Asvad in Asali, kjer v zadnjih dneh potekajo boji med uporniki in vojsko.
Po besedah opozicijskih aktivistov je smrti v Jarmuku, kamor so se pred spopadi zatekli begunci iz bližnjih predmestij Damaska, povzročila izstreljena raketa bojnega letala, ki je zadela mošejo v taborišču. Napad na omenjeno taborišče je bil tudi prvi v 21 mesecev trajajoči državljanski vojni.
Sirski observatorij za človekove pravice medtem opozarja, da vojska z zračnimi napadi stopnjuje pritisk na upornike, ki se jim sicer vse težje zoperstavlja. Srditi boji pa se nadaljujejo drugod po državi. Islamistična skupina upornikov je v zavzela oporišče pehote v Alepu na severu države, kar je že njihov drugi tovrsten uspeh na tem območju. V zadnjih nekaj tednih so uporniki v Alepu osvojili tudi nekaj letalskih oporišč.