Evropa
slice
Lokrum - skrivnostno prekletstvo dalmatinskega otočka
Ena največjih svetovnih ugank, 27. avgust 2017 ob 10:36 Prekletstvo otočka Lokruma ob obali Dubrovnika velja za eno največjih svetovnih ugank.
20
Kako se srbske vasi spreminjajo v mesta duhov
55
27. avgust 2017 ob 06:50 Repušnica je bila nekoč živahna vas na Stari planini. Danes njeni lokali samevajo, na hišah so polkna zapečatena, ulice pa so prazne.
V boj proti poplavi turistov z vstopnino za vstop v mesta?
35
20. avgust 2017 ob 10:21 V času, ko se evropska mesta spopadajo s skoraj neobvladljivim valom turistov, ko v Benetkah protestirajo
Foto: Urbana pohodniška pot Mauerweg - po poteh berlinskega zidu
2
13. avgust 2017 ob 07:15 Zloglasni berlinski zid, nemško Berliner Mauer, so začeli graditi 13. avgusta 1961.
Nekoč skriti biser Jadrana se bori z neobvladljivim navalom turistov
28
9. avgust 2017 ob 09:49 Medtem ko si del Hrvaške mane roke ob rekordni turistični sezoni, se drug del sprašuje, koliko turistov lahko "lepa naša" še požre.
Dragi spominki s plaže - na Sardiniji 3.000 evrov globe za "tatove peska" Kdo še ni kdaj pobral školjke, kamna ali pesti peska kot spominek z nepozabne poletne plaže? Nič posebnega, boste rekli.
19
Splitski natakar z analizo navad in muh tujih gostov hit na spletu Hrvaške in slovenske bralce v teh dneh "zabava" zapis Joza Pavića, natakarja iz Splita, ki je s svojo mestoma duhovito, a neusmiljeno in politično povsem nekorektno analizo tujih turistov postal ...
105
Skrivnosti malteškega podzemlja: vpogled v pozabljene vojaške predore V prostrani mreži predorov in skritih soban, vklesanih v skale pod malteško prestolnico Valletto, zapuščeni in zaprašeni predmeti razkrivajo delček zgodovine, ki je bil do zdaj skrit očem javnosti.
1
Benečanom prekipelo zaradi turistov Benečanom turisti, ki v poletnih mesecih še v večjih trumah zasedejo to starodavno mesto v laguni, že pošteno načenjajo živce.
51
Hrvaška obala je med najbolj zaželenimi turističnimi območji EU-ja Španski Kanarski otoki s 94 milijoni nočitev ostajajo najbolj privlačna turistična regija v EU-ju, na četrtem mestu pa se je znašel hrvaški Jadran z 68,1 milijona nočitev. S 76,8 milijona nočitev je ...
64
Lepi zapuščeni kraji: Sovjetska vojaška bolnišnica v Budimpešti V nekdanji sovjetski vojaški bolnišnici v Budimpešti, ki je zapuščena, vse odkar so leta 1991 zadnji ruski vojaki zapustili Madžarsko, se je čas ustavil.
20
Foto: Pravljični svet moskovske podzemne železnice Moskovska podzemna železnica je med najprometnejšimi na svetu, velja pa tudi za eno od vizualno najprivlačnejših.
19
Kulinarični biser sredi turistično obleganega Amalfija Da prispete do Don Alfonsa, je treba premagati kar nekaj ostrih, ozkih ovinkov po Amalfijski obali. Razgledi so osupljivi - in ne najbolj blagodejni za tiste z vrtoglavico.
24
Benetke prepovedale lokale s hitro prehrano Beneški mestni svet je napovedal boj proti restavracijam s hitro prehrano, kot so kebabi.
48
Banjaluka: Poceni, zabaven in avanturističen dopust Banjaluka je od Ljubljane oddaljena le kakih 350 kilometrov. Jezik Slovenci poznamo, hrana je fantastična, cene vsaj za polovico nižje kot pri nas. Da o gostoljubju in nočnem življenju ne govorim.
66

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo