Evropa
slice
Lizbona: najbolje ohranjena skrivnost Evrope
Mesto, ki je doživelo turistični preporod, 17. junij 2018 ob 13:55 Stari turistični vodniki so bili polni zapisov: "Neizpodbitni čar Lizbone je, da se vanjo ne zgrinjajo množice turistov, kot se v druga evropska mesta." Toda to se je sčasoma nekoliko spremenilo.
10
Foto: Pokopališče vlakov v Budimpešti, tudi tistih, ki so vozili v Auschwitz
37
13. junij 2018 ob 06:15 Popravljalnica vlakov Istvántelek na obrobju Budimpešte sodi pod okrilje madžarskih železnic, med ljubitelji zapuščenih krajev pa je bolj znana kot "pokopališče vlakov Rdeča zvezda".
Hotel Belvédère: Zapuščeni dragulj švicarskih Alp
16
28. marec 2018 ob 06:33 Njegova redna gosta sta bila tako papež Janez XXIII kot Sean Connery, bil je kulisa za bondijado Goldfinger, a danes stari, slikoviti Hotel Belvédère na strateški točki prelaza Furka v švicarskih ...
Cannes za filmski festival uvaža mivko za svojo plažo
3
7. februar 2018 ob 15:30 Vsako leto Cannes za najbolj glamurozni filmski festival na svetu razgrne rdečo preprogo za največje filmske zvezdnike. Zdaj si mondeno letovišče na Azurni obali želi za zvezde tudi večjo plažo.
Foto: V romunskih gorah vsako zimo "vznikne" osupljiva cerkev iz ledu
5
4. februar 2018 ob 06:38 Že več kot 10 let vsako leto pozimi na več kot 2.000 metrih nadmorske višine v romunskih gorah "zraste" cerkev iz ledu, v kateri potem do pomladi in z njo otoplitve, ki cerkev "odnese", potekajo ...
Foto: Idilična vas iglujev sredi švicarskih gora Skrito v zavetju švicarskih Alp se v mestu Zermatt razprostira naselje, kjer ne boste videli hiš, ampak igluje. Va vas je namreč zgrajena zgolj iz ledu in snega.
7
Foto: Rudnik soli Wieliczka - osupljivo 800 let staro podzemno mesto Ena zanimivejših znamenitosti na Poljskem je nedvomno rudnik soli Wieliczka, ki leži 16 kilometrov južno od Krakova.
17
Foto: Življenje na beloruskem podeželju - kjer tradicija še živi Le nekaj ur vožnje iz beloruske prestolnice Minsk prebivalci na podeželju še vedno živijo kot nekoč in v skladu z naravo - poljščine sadijo, žanjejo in jih vlagajo z upoštevanjem letnih časov in ...
27
Zone Rouge: Nikogaršnja zemlja, zastrupljena z vojno Že ime je zlovešče - Zone Rouge, Rdeča cona. Nedvomno ne nekaj, kar bi povezovali s slikovito in idilično francosko pokrajino.
18
Foto: Za "drobiž" na prodaj veličastni francoski grad ob Loari Prostoren grad iz 18. stoletja na nabrežju Loare bo najverjetneje prodan za le delček vsote, ki jo je bližnjevzhodni poslovnež vložil v njegovo prenovo.
12
Britanci po kosilu za 526 evrov ogorčeni nad "nategovalskimi" Benetkami Britanski mediji v teh dneh nimajo najlepših besed za Benetke, potem ko je restavracija nedaleč od Markovega trga britanskemu turistu za kosilo zaračunala 526 evrov.
55
Firenška bazilika po smrti turista ponovno odprla svoja vrata Potem ko je pred dobrima dvema tednoma v Firencah umrl španski turist, na katerega je padel kapitel z enega od stebrov v baziliki Svetega križa, je ta znamenita zgradba iz 14. stoletja ponovno ...
Foto: Nacistično obalno letovišče postaja luksuzni resort Dolga leta Nemci niso prav dobro vedeli, kaj naj naredijo s Proro - kompleksom počitniških blokov vzdolž baltske obale, zgrajenih tik pred drugo svetovno vojno kot nacistično letovišče.
45
Amsterdamu je dovolj "pivskih vlakcev" in pijanih turistov Mestne oblasti v Amsterdamu so se po letih pritožb domačinov zaradi pijanih in neotesanih turistov odločile, da prepovedo "pivske vlakce", s katerimi so se turisti vozili po mestnih ulicah v ...
5
Lokrum - skrivnostno prekletstvo dalmatinskega otočka Prekletstvo otočka Lokruma ob obali Dubrovnika velja za eno največjih svetovnih ugank.
22

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo