Foto:
Foto:

Nizkocenovni prevoznik Easyjet je odpovedal vse polete v to egiptovsko letovišče in iz njega do 6. januarja. "V zadnjih tednih so se pojavila pomembna varnostna vprašanja v povezavi z letenjem v Šarm el Šejk," so ob objavi odpovedi zapisali pri Easyjetu.

Predtem je sicer že odpovedal vse polete do 25. novembra, domov so vozili le turiste, ki so se odločili za vrnitev.

Enako odločitev je nekoliko pozneje sporočila še britanska letalska družba British Airways. Njihova odločitev velja do 14. januarja.

Številni britanski turisti, ki so želeli božično-novoletne praznike preživeti na priljubljeni destinaciji, bodo morali zdaj spremeniti načrte. Obe družbi ponujata zamenjavo letalskih vozovnic, dobropise ali spremembo rezervacije.

Kdaj bodo v Šarm el Šejk spet leteli, bo odvisno od britanskih oblasti, je pojasnilo združenje britanskih turističnih agencij Abta. Zdaj podani datumi so namreč zgolj okvirni.

Strmoglavljenje ruskega potniškega letala nad Sinajskim polotokom konec oktobra je bilo posledica terorističnega napada, je prejšnji teden sporočila Rusija, odgovornost za strmoglavljenje pa je prevzela veja džihadistične skupine Islamska država v Egiptu. Letalo airbus A321 ruske družbe Kogalimavija je bilo na poti iz egiptovskega letovišča Šarm el Šejk v Sankt Peterburg, ko je 31. oktobra strmoglavilo nad Sinajem. Umrlo je vseh 224 ljudi na krovu. Gre za najhujšo civilno letalsko nesrečo v ruski zgodovini.