Ko bo Ljubljano naslednjič prekrila megla, ne tarnajte, ampak uživajte v 'vzhodnoevropski samotnosti'! Foto: MMC RTV SLO
Ko bo Ljubljano naslednjič prekrila megla, ne tarnajte, ampak uživajte v 'vzhodnoevropski samotnosti'! Foto: MMC RTV SLO
Bled
'Pravljični otok' na Bledu je še vedno turistična znamenitost številka 1 za ameriške obiskovalce Slovenije. Foto: BoBo

Kot so zapisali v uvodu članka z naslovom 19 razlogov, zakaj bi vsi morali biti bolj pozorni na Slovenijo, opremljenim z bleščečimi fotografijami slovenskih naravnih znamenitosti, lahko ta deželica "spremeni vaše življenje".

Med omenjenimi razlogi so se znašli Bled, menda imenovan "Pravljični otok", "dobro varovana skrivnost" Bohinj, Predjamski grad v paketu s Postojnsko jamo, slovenske gore, Soča in celo prijazne slovenske krave.

Slovenijo si predstavljajo kot idilično deželo, kjer "ljudje pridelujejo svojo hrano". "Ko spite na turistični kmetiji, se zbudite ob kikirikanju petelinov in svežem kruhu, potem pa greste spoznavat domače živali. Še en popoln dan v Sloveniji."

Tu je še "čarobno" staro mestno jedro Ljubljane, pri domačinih tako osovražena megla pa naj bi Slovenijo delala skrivnostno: "Prav to je tista vzhodnoevropska samotnost, ki jo iščete." Menda so ljubljanski "kanali" videti kot beneški, le brez gneče.

Da bi bila pravljica popolna, Ljubljana ni le očarljiva, ampak tudi v trendu, po pisanju Huffington Posta imamo kolesarsko kulturo, primerljivo z drugimi "kul" mesti, kot sta Montreal in Amsterdam, pa zavidanja vredno umetniško sceno, ki naj bi jo dobro ponazarjali - na vezalkah viseči čevlji na različnih koncih mesta.

In še spektakularni konec: v nasprotju s "propadlimi" Italijo, Španijo in Grčijo naj bi bila Slovenija ena največjih zgodb o uspehu Evropske unije, že od leta 2004, ko smo prevzeli evro, bojda uživamo v nenehni gospodarski rasti.

Očitno je na drugi strani plota trava res vedno bolj zelena ...