Prevozna sredstva - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Prevozna sredstva - Arhiv
"Je voznik sploh na avtobusu?" se bodo kmalu čudili Dunajčani Na Dunaju bosta spomladi začela voziti električna miniavtobusa brez voznika, ki sta uspešno prestala trimesečno testiranje na posebnem poligonu in natančno programiranje po ulicah.
Ryanair odpustil stevarde, ki so na letališču prespali na tleh Iz Ryanaira so sporočili, da so odpustili šest članov kabinskega osebja, fotografiranih prejšnji mesec med spanjem na tleh letališča v Malagi.
Zgodovinski trenutek: po 12 letih znova poleti med Grčijo in Makedonijo Po 12 letih trmastega vztrajanja pri zračni nepovezanosti bosta Grčija in Makedonija ob nakazani rešitvi dolgoletnega spora glede imena Makedonije zdaj končno odpravili tudi zadnjo evropsko zračno ...
Ryanair dodatno omejil vnos ročne prtljage na letala Irski Ryanair, največji nizkocenovni prevoznik v Evropi, je z današnjim dnem skladno z napovedmi dodatno omejil vnos ročne prtljage na letala.
Slovenci v povprečju vozimo deset let stare avtomobile V letu 2017 se je na slovenskih letališčih in v mestnem prometu povečalo število potnikov, zmanjšala pa sta se pristaniški potniški promet in število prepeljanih potnikov v železniškem prevozu.
Bo replika Titanika le ugledala luč sveta? Čeprav so mnogi menili, da je neštetokrat preložen projekt gradnje replike nesrečnega Titanika že pokopan, pobudnik ideje zdaj pravi, da je ladja v delu, na krstno plovbo pa da bi se lahko podala ...
Foto: Najdaljši morski most na svetu povezal Hongkong in Macao Devet let po začetku gradnje, ki je stala 20 milijard dolarjev (več kot 17 milijard evrov), je kitajski predsednik Ši Džinping uradno odprl najdaljši most po morju.
Najdaljši neprekinjeni polet minil brez težav – v zraku skoraj 18 ur Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je znova vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu, ki povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem ...
Foto: Rusko pokopališče starih sovjetskih avtomobilov V odročni ruski vasici Černousovo upokojeni mehanik Mihail Krasinec hrani prav posebno, nostalgično zbirko več kot 300 rjavečih avtomobilov iz sovjetskih časov.
Ekspresni vlak - čas potovanja z ure skrajšali na 14 minut V Hongkongu so odprli novo železniško povezavo za hitri vlak, ki bo to posebno administrativno območje povezoval s preostalo Kitajsko.
Največkrat z vlakom Avstrijci, Slovenci močno v zaostanku Povprečen Avstrijec se letno z vlakom, tramvajem ali podzemno železnico vozi 2.255 kilometrov, s čimer se je Avstriji uspelo uvrstiti na prvo mesto med državami članicami Evropske unije.
Preiskava proti Ryanairu zaradi zaračunavanja ročne prtljage Italijanski varuh konkurence je uvedel preiskavo proti irskemu nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair zaradi novega pravila, da morajo potniki plačati, če želijo s seboj na krov vzeti ročno ...
Adria Airways z Brnika v Ženevo samo še ta teden Z Adrio Airways bo iz Ljubljane mogoče samo še do nedelje leteti v Ženevo, nato pa bodo povezavo ukinili.
Znova z vlakom iz Ljubljane do Trsta oziroma Vidma; in to dvakrat dnevno Po letu 2011 bo iz Ljubljane v Trst ali v nasprotni smeri znova mogoče priti po železniških tirih.
Letalski promet ruši rekorde - več kot štiri milijarde potnikov Letalski potniški promet še naprej ruši rekorde. Lani je število potnikov prvič preseglo štiri milijarde, so sporočili iz Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA).
Ryanair znova zaostril pravila: plačilo za ročno prtljago Ryanair ne bo več dovolil potnikom, da vzamejo na letalo manjši kovček brezplačno. Od novembra dalje bo tako tudi za 10-kilogramsko kabinsko prtljago treba doplačati.
Foto: Z ljubljanskega letališča trikrat na teden v nemško prestolnico Nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je vzpostavil redno linijo med Ljubljano in Berlinom, do 10. novembra bo mogoče v nemško prestolnico leteti trikrat na teden, in sicer v torek, četrtek in ...
Okrepitev iz Slovenije - z vlakom v Zagreb navijat za "ognjene" Za hrvaško nogometno reprezentanco bodo na nedeljski finalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva proti Franciji navijali tudi številni Slovenci.
Prihodnost letal - brez zunanjih, le z notranjimi virtualnimi okni? Velika dubajska letalska družba Emirates je na nekaterih svojih letalih že uvedla novost - virtualna okna za nekatere potnike v prvem razredu.
Za "čustveno oporo" na letalo z žabo, kozo ali ježem? Nič več. Vse več potnikov želi na letalo zaradi "čustvene opore" vzeti nenavadne domače ljubljenčke. Pri družbi American Airlines so se temu odločili narediti konec.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo