Potniki so dogajanje objavili na svojih družbenih omrežjih. Foto: Reuters
Potniki so dogajanje objavili na svojih družbenih omrežjih. Foto: Reuters
Turbulenca je v povsem lepem vremenu presenetila Aeroflotovo letalo. Foto: Reuters

Na krovu je bilo 313 potnikov, ki pa jih ni bilo mogoče pravočasno posvariti, saj je bila turbulenca v povsem jasnem vremenu, zaradi česar je tiste neprivezane vrglo z njihovih sedežev, nekaterim mamam pa so iz naročja popadali dojenčki, poroča Daily Mail.

Nekateri izmed tistih, ki niso imeli nameščenega varnostnega pasu, so pri tem dobili zlome kosti in pretrese možganov. Tri potnike so morali zaradi težjih poškodb celo operirati - dva zaradi večkratnih zlomov noge, enega pa zaradi polomljenih reber. Skupno so v bolnišnico v Bangkoku sprejeli 15 ljudi, vključno z enim malčkom.

"Mislili smo, da bomo strmoglavili"
Ena izmed potnic je za kanal Rusija 24 opisala, kako jih je dobesedno vrglo v zrak, v strop letala. "Praktično nemogoče se je bilo držati. Zdelo se je, da tresenje kar ne bo in ne bo ponehalo, da bomo strmoglavili," je povedala pretresena Rusinja.

Posnetki s prenosnih telefonov kažejo potnike, kako ležijo po tleh, med njimi pa so raztreseni kosi prtljage, pijača in pladnji s hrano, piše BBC.

Ena izmed potnic, Evgenia Zibrova, je na Instagramu objavila videoposnetek dogajanja s pripisom: "Vrsta zračnih žepov eno uro pred pristankom je vodilo do zlomov, notranjih in zunanjih krvavitev. Dojenčki so polni modric, ljudje so izgubili zavest. Hvala Bogu, da smo še živi."