Foto:
Foto:

V petek 6.januarja so hokejistke HK Triglav Kranj gostovale v Mariboru. Na sporedu je bila namreč druga tekma DP v tej sezoni.
Prva tretjina je bila dokaj izenačena. Priložnosti je bilo veliko, tako za eno, kot tudi za drugo ekipo. Vratarka Triglava Hedi Korbar je klonila 2-krat, Mariborčanka Eva Becner pa se je po pak v mrežo vrnila 3-krat.
Tudi drugo tretjino je obema ekipama kazalo dobro. Vse do 36.minute je bil rezultat še vedno enak. Toda Triglavanke se s tem izzidom niso strinjale, Tea Lahajnar je zatresla mrežo, a je sodnik gol razveljavil. Napako so hitro popravile, saj je Becnerjeva do konca druge tretjine dobila kar tri gole. Tako so gostujoče igralke odšle na odmor z visokim vodstvom 6:2.
Tretjo tretjino je bilo pričakovati bolj odločno igro Maribora, a Triglavanke tega niso dopustile. Bile so odločnejše in mrežo zatresle v 43., 45., 48., 51., 54. in dvakrat v 60.minuti. Zadnji gol je padel tri sekunde pred iztekom tekme. Triglavanke so zasluženo slavile s 13:2, četudi so se Mariborčanke trudile skozi celotno tekmo.
Za Maribor sta zadeli Michelle Edgar in Tamara Lepir, odlično igro pa je pokazala tudi Sara Confidenti. Manjkala pa je odlična vratarka Ines Confidenti, ki so jo še kako potrebovali.
Tri gole (het-trick) sta dosegli igralki Triglava Irena Kraner in Tamara Svetina.
Novico je napisal uporabnik hokejistke.