Atraktivna bakreno oranžna barva bo rezervirana le za posebno različico amaroka canyon. Foto: Volkswagen
Atraktivna bakreno oranžna barva bo rezervirana le za posebno različico amaroka canyon. Foto: Volkswagen

Canyon, ki se v teh dneh premierno predstavlja javnosti na salonu gospodarskih vozil v Hannovru, bo imel evropsko poreklo, saj so začeli izdelavo tega modela tudi v tovarni v Hannovru, videz pa precej bolj ameriški. Poleg vpadljive bakreno oranžne barve, so namreč na seznam opreme dodali še nekaj robustnejših dodatkov, kot so na primer strešna prečka s štirimi dodatnimi žarometi, cevno ojačitev nad odprtim kesonom, stopnico za vstop v dvojno potniško kabino ter nekaj barvnih kontrastnih detajlov, ki jih je mogoče najti tudi v notranjosti, vključno z barvnimi okrasnimi šivi usnjenih dodatkov.

Za pogon bodo lahko kupci izbirali med dvema motorjema TDI z 90 kilovati (122 KM) ali 132 kilovati (180 KM), ki bosta poganjala stalni ali vklopljivi štirikolesni pogon. Kot opcijo pa bodo ponudili še zaporo diferenciala na zadnji premi. Posebni model bo imel serijska 17-palčna platišča s pnevmatikami dimenzij 245/70 R17 za vožnjo po vseh terenih, kot možnost bo mogoče izbrati tudi 18-palčna platišča.

O cenah uradno še ne govorijo, za posamezne trge pa bodo znane v začetku prihodnjega leta, ko bo canyon uradno zapeljal na prve evropske trge.