Tokrat smo se med drugim vprašali, kako nas lahko dejavna mobilnost osrečuje. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat smo se med drugim vprašali, kako nas lahko dejavna mobilnost osrečuje. Foto: MMC RTV SLO

V današnji Avtomobilnosti smo vam pokazali, kaj so nam povedali strokovnjaki na konferenci z naslovom Aktivna mobilnost osrečuje, ki jo je pripravilo ministrstvo za infrastrukturo in prostor. Ugotavljali smo, kako nam lahko dejavna trajnostna mobilnost v mestih prinese srečo in kaj moramo za to narediti.

Nato smo vam v testu pokazali kio stinger. Ta naj ne bi bila ustvarjena kot tekmica premijskim audijem, BMW-jem in mercedesom, toda sama po sebi ne daje vtisa, da ne spada v visoko družbo.

V nadaljevanju oddaje smo vam predstavili novi audi A7, ki smo ga spoznavali na skrajnem jugu Afrike in s katerim smo polepšali dan prebivalcev v tamkajšnjem getu.

V novicah smo vam razkrili, da se mednarodni avtobusni prevoznik FlixBus pripravlja na dobo, ko bo voznike avtobusov nadomestil z roboti, da je Evropski svet za varnost v prometu v Evropski parlament poslal pobudo, da bi sistem Alcolock postal obvezen za voznike tovornjakov, avtobusov in kombijev ter razkrijemo novi volvo V60.

Na koncu pa smo pokazali še test Mercedesovega malega terenskega križanca GLA z nastopaškim videzom, ki mu ga je podaril Slovenec Robert Lešnik.

Aktivno mobilno v mestnem središču. Foto: MMC RTV SLO
Audi A7 Foto: MMC RTV SLO
Kia stinger Foto: MMC RTV SLO
Mercedes-Benz GLA Foto: MMC RTV SLO