Četrta karoserijska različica astre ponuja limuzinsko klasiko, iskano predvsem na vzhodnoevropskih trgih. Foto: Opel
Četrta karoserijska različica astre ponuja limuzinsko klasiko, iskano predvsem na vzhodnoevropskih trgih. Foto: Opel

Odnos kupcev do posameznih karoserijskih različic na različnih trgih še zdaleč ni enak, česar se dobro zavedajo predvsem izdelovalci velikoserijskih modelov. Opel tako najavlja še četrto članico družine astra, ki bo brez dvoma na nekaterih, predvsem vzhodnoevropskih in neevropskih trgih, bolj iskana kot preostale, ki so že na prodaj.

Limuzina, ki meri v dolžino 4.658 milimetrov, širino 1.814 in višino 1.476 milimetrov, ima 2.685 dolgo medosno razdaljo. Poleg dodatnih centimetrov dolžine pa s 460 litri prostornine prtljažnika ponuja 90 litrov več prostora, namenjenega prtljagi, ki je varno skrita v ločenem prtljažnem prostoru. Je pa mogoče prtljažni prostor, kljub klasični limuzinski zasnovi, povečati s podiranjem zadnjega dvodelnega naslonjala v razmerju 60:40 na 1.010 litrov.

Pri Oplu poudarjajo, da bo tudi limuzina izdatno opremljena, primerljiva z drugimi karoserijskimi različicami, podobno pa velja za ponudbo pogonskih agregatov. Kupci bodo lahko izbirali med sedmimi različnimi motorji, štirimi bencinskimi in tremi dizelskimi. Razpon moči v ponudbi bencinskih bo segal od 74 kW (100 KM) do 132 kW (180 KM), pri dizelskih pa od 70 kW (95 KM) do 96 kW (130 KM).

Glavna trga za limuzinsko različico astre naj bi bila Rusija in Turčija. Prva je med evropskimi trgi po številu prodanih avtomobilov trenutno na drugem mestu, že leta 2014 pa naj bi s predvideno skupno letno prodajo 3,4 milijona avtomobilov prevzela vodstvo. Že zdaj pa na ruskem trgu izdelovalci avtomobilov skupno prodajo kar 60 odstotkov vseh limuzin, prodanih v Evropi.