Volkswagen CC bo najprej začel osvajati srca ameriških kupcev. Foto: Volkswagen
Volkswagen CC bo najprej začel osvajati srca ameriških kupcev. Foto: Volkswagen

Pri Volkswagnu ob objavi prvih uradnih fotografij namreč govorijo le še o CC-ju, kar potrjuje tudi dejstvo, da na zadku preoblikovanega avtomobila ni družinskega imena passat. Kljub temu pa vsebinske sorodnosti ostajajo, saj bo novi CC ponujal večino tistega, kar je mogoče najti predvsem v Volkswagnovih modelih višjega razreda.

Kot je že uveljavljena tradicija pri znamki, so oblikovne spremembe dokaj konservativne, precej več pa je vsebinskih novosti, saj bo po zagotovilih izdelovalca močno posodobljena ponudba serijske in dodatne opreme, med katero bodo tudi številni napredni sistemi, ki jih je mogoče že najti v ponudbi pri novem passatu.

Podobo prednje maske zaznamujejo novi biksenonski žarometi, pri vseh svetlobnih telesih stopa v ospredje tehnologija LED, tudi na oblikovno bolj spremenjenem zadku vozila, ki sicer glede zasnove in ciljne skupine ostaja trdno v kolesnicah predhodnika.

Čeprav so za zdaj objavili le prve fotografije in del tehničnih podatkov, na preostalo bo treba počakati do premiere na salonu v Los Angelesu in uvajanje na posamezne trge, pa je bolj ali manj jasno, da bo tudi ponudba pogonskih agregatov sledila zmogljivejšemu delu tiste, ki je znana iz modela passat, pa čeprav so CC-ja uradno »izločili« iz družine.