Peugeot 3008 GT in 3008 z opremo GT line zavijajo na ceste oktobra letos. Foto: Peugeot
Peugeot 3008 GT in 3008 z opremo GT line zavijajo na ceste oktobra letos. Foto: Peugeot

Novi peugeot 3008, ki bo premierno razkrit na jesenskem avtomobilskem salonu v Parizu, bo na voljo tudi v športni GT-različici, ki jo poganja najzmogljivejši turbobencinski motor, Francozi pa bodo pri večini motornih različic ponudili tudi opremo GT line, ki prinaša športnejši videz.
Puegeot je pred kratkim predstavil novo generacijo kompaktnega športnega terenca 3008, ki prinaša popolnoma novo obliko zunanjosti, v potovalni kabini pa drugo generacijo peugeot i-cockpita, ki je doslej pri modelu 3008 nismo poznali in prinaša dva velika digitalna zaslona.
Velika novost, ki so jo pripravili pri Peugeotu, pa je tudi športna, GT-različica modela 3008, ki so ji ekskluzivno namenili najzmogljivejši 2,0-litrski prisilno polnjeni dizelski motor blueHDI s 132 kilovatov moči, ki sodeluje z že uveljavljenim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Posebnost različice 3008 GT so polni LED-žarometi, dvobarvna karoserija s poševnim rezom (opcijsko), edinstvena 48 centimetrska (19-palčna platišča), športnejša zračna reža motorne maske, dve izpušni cevi na zadku (vsaka na svojem koncu). V potovalni kabini najdemo panoramsko sončno streho, usnjene masažne sedeže, veliko delov je prekritih z usnjem s kontrastnimi šivi, za športen vtis poskrbijo kromani dodatki, kompakten športen volan z odrezanim spodnjim delom in logotipom GT, aluminijaste pedalke, školjkasti sedeži ...
GT line za športni pridih
Oprema GT line bo na voljo v kombinaciji z vsemi motorji, razen z 1,6-litrskim motorjem BlueHDi s 73 kilovatov moči in omenjenim dvolitrskim motorjem BlueHDi, ki je namenjen izključno izvedenki GT. Osnova za to opremo je tretja raven opreme allure, poleg katerega pa GT Line vsebuje še nekatere dodatke, ki so značilni za izvedenko GT. Poleg napisov GT Line na prednjih blatnikih in prtljažnih vratih ima na zunanjosti še poseben prednji odbijač s polnimi LED-žarometi in rešetko okrasne maske GT, brisalne profile stekel in okrasne profile vogalnih stekel iz nerjavnega jekla, dvojno kromano ustje izpušne cevi, streho "Black Diamond" serijsko, možnost kombinacije dveh barv karoserije s poševnim ostrim prehodom (za doplačilo). GT Line poleg tega vsebuje še dvobarvna mat in diamantna 46 centimetrska (18-palčna) platišča in pokrove zunanjih ogledal v črni barvi (pri izvedenki GT so pokrovi kromani).