Prikupni mali dostavnik Foto:
Prikupni mali dostavnik Foto:

z uporabo 3D-tiskalnika izvedla že nekaj projektov, tokrat pa je v sodelovanju s podjetjem Kabuku predstavila zelo otipljivo vozilo, nastalo z omenjeno tehnologijo.

Hondin oddelek za izdelavo dodatkov, Honda Acces, 3D-tiskalnike uporablja v proizvodnem procesu že od leta 2006. Zato je v sodelovanju s tehnološkim podjetjem Kabuku s 3D-tiskom ustvaril avtomobil, ki bo omogočil nadaljnji razvoj platforme variable design (prilagodljivo oblikovanje). Pri tej so motor, baterije in nadzorna enota vgrajeni v dno vozila, kar omogoča prilagajanje oblike karoserije.

Prilagodljiv in poceni
Honda
tako želi ponuditi majhno in prilagodljivo osnovo za cenovno ugodna vozila za različne potrebe. Zato je tudi novi, za sedaj še neimenovani malček nastal prav na tej platformi, poganja pa ga kompakten elektromotor. Gre za majhen in cenovno ugoden dostavnik, ki so ga predstavili na sejmu CEATEC Japan 2016, uporabljalo pa ga bo krajevno podjetje korporacije Toshimaya.

Mini dostavnik »pod kožo« skriva cevni okvir, na katerega so nameščeni različni paneli, izdelani s 3D-tiskalnikom. Zaradi hitrega 3D-oblikovanja, tipske zasnove ter digitalizirane proizvodne mreže je celoten razvoj trajal zgolj dva meseca.

Honda je že pred časom napovedala, da bo ponudila cenovno ugodno vozilo, ki ga bo mogoče prilagajati potrebam posameznika, to vozilce pa bi lahko bil prvi korak v tej smeri.