Foto:
Foto:

Hyundai je novo generacijo modela i20 najprej predstavil kot petvratno kombilimuzino in trivratni kupe. Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo razkrita še tretja karoserijska izvedenka, križanec i20 active.
Hyundai bo nov model i20 active začel prodajati na pomlad prihodnje leto. Kompaktni križanec se že na prvi pogled razlikuje od petvratne kombilimuzine in trivratnega kupeja. Tako kot konkurenčni modeli, najbolj izrazit je volkswagen cross polo, ima tudi i20 active karoserijo dodatno za dva centimetra odmaknjeno od tal. To pomeni tudi višje sedenje in boljši pregled nad cesto.
Dobil je plastične zaščitne elemente okoli blatnikov, difuzor spredaj in zadaj, večja aluminijasta platišča in nekaj novih barv karoserije. V evropski ponudbi je Hyundai za i20 active predvidel samo 1,0-litrski trivaljni turbobencinski motor v dveh različicah, s 74 kilovatov moči, oziroma 100 kilovatov moči.
Prenovljeni santa fe
Južnokorejski proizvajalec bo avtomobilski salon v Frankfurtu izkoristil tudi za evropsko premiero osveženega športnega terenca sanfta feja. Aktualni model so predstavili leta 2012, prenovljeni model pa so prvič promovirali junija v Južni Koreji.
Spremembe zunanjosti so blage. Vključujejo nekoliko drugačno masko motorja, prenovili so blatnike in svetila, nov dizajn so namenili aluminijastim platiščem, tudi pri santa feju so barvno paleto dopolnili z novimi barvami karoserije.
Dodali so še nove sisteme za pomoč vozniku: samodejno zaviranje v sili, zaznavanje vozil v mrtvem kotu, sistem za opozorilo pri vožnji na nasprotni pas, napredni radarski tempomat, sistem kamer, ki omogočajo 360-stopinjski pogled okoli vozila.