Hyundai bo novo generacijo modela i20 ponudil na začetku leta 2015. Najprej petvratni model, pozneje pa še trivratni model, poimenovan i20 coupe. Foto: Hyundai
Hyundai bo novo generacijo modela i20 ponudil na začetku leta 2015. Najprej petvratni model, pozneje pa še trivratni model, poimenovan i20 coupe. Foto: Hyundai

Hyundai bo v prihodnosti razširil družino i20 na nove različice. Po vzoru fabie in clia se obeta predstavitev karavanskega i20.
Hyundaijev vodja avtomobilskega oblikovanja za Evropo Thomas Buerkle je za Automotive News Europe potrdil, da resno razmišljajo o novih karoserijskih različicah modela i20. Ta je bil v novi generaciji predstavljen na pred kratkim končanem avtomobilskem salonu v Parizu.
Kupcem več izbire
Buerkle je priznal, da postaja razred kompaktnih avtomobilov vse pomembnejši, povpraševanje kupcev v Evropi pa narašča. Hkrati želijo pri Hyundaiju kupcem ponuditi več izbire kot zgolj kombilimuzinsko različico in najavljenega kupeja.
Hyundaijev oblikovalec je izdal, da bi bil lahko i20 tako klasični karavan kot tudi mešanica med karavanom in modelom shooting brake s tremi in petimi vrati. Hyundai sicer pripravlja še športno N različico novega i20, pa tudi različico za reli i20 WRC.
Daleč za fiesto
Burkle pa ni želel komentirati, ali bo i20 na voljo tudi kot mestni križanec in bi na trgu konkuriral modelom, kot sta renault captur in opel moka, ki imata v Evropi odlično prodajo. Hyundai je sicer nakazal možnost izdelave podobnega modela, saj je marca v Ženevi predstavil koncept intrado.
Hyundai bi lahko s karavanom zvišal prodajne številke. V Evropi je v prvih osmih mesecih prodal 52.612 modelov i20, kar je veliko manj od prvega na lestvici Forda, ki je v enakem obdobju prodal 204.507 fiest.