Slikar Roman Uranjek je z risanjem prikazal, zakaj bi bilo bolje, če bi se po naših cestah vozili samo avtomobili žive barve. Psiholog Jože Ramovš iz Inštituta Antona Trstenjaka pa je med drugim povedal tudi to, da lastnike rdečih avtomobilov največkrat prehitevamo, “Smo še kar malo biki …”.

Pogovorili smo se tudi s Sebastjanom Plevnjakom, novim članom žirije za evropski avto leta, in spoznali test v skrajnem severu Danske, kjer žirija vsako jesen temeljito preizkusi kandidate.

Preizkusili smo tri prenovljene avtomobile: kio sportage, nissana juka in fiata ducata, v Avtopediji pa smo se tokrat posvetili metlam in strgalkam - strokovnjake smo povprašali, kakšno škodo lahko naredijo na karoseriji.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Foto: MMC RTV SLO
Kako lepo bi bilo, če bi lahko s klikom spremenil barvo avtomobila? Foto: MMC RTV SLO
Slikar Roman Uranjek je na sliki predstavil, zakaj bi po cestah morali voziti bolj živobarvni avtomobili. Foto: MMC RTV SLO
Foto: Miha Merljak / MMC RTV SLO
Tomaž Porekar je članstvo v izboru za Evropski avto leta predal Sebastjanu Plevnjaku. Foto: MMC RTV SLO