S prenovo modela CLA pri Mercedesu upajo, da kupci ne bodo pobegnili iz limuzine na križance. Foto: Mercedes-Benz
S prenovo modela CLA pri Mercedesu upajo, da kupci ne bodo pobegnili iz limuzine na križance. Foto: Mercedes-Benz

Mercedesova limuzina CLA in CLA shooting brake sta bila deležna medgeneracijske prenove. Poleg minimalnih oblikovalskih sprememb sta vozili dobili tudi več varnostne opreme, medtem ko so AMG-različici namenili še več moči.
Prenovljeni CLA bo premierno prikazan na avtomobilskem salonu v New Yorku v ZDA, medtem ko bo prodaja stekla proti koncu leta. CLA shooting brake bo Mercedes javno pokazal v Berlinu.
Prenova je odgovor na vse večjo priljubljenost križancev in kompaktnih športnih terencev. Medtem ko so v Evropi prvič v zgodovini po prodaji prehiteli kompaktna vozila, je v ZDA znatna rast števila luksuznih limuzin. Leta 2015 so pri Mercedesu prodali za 8,3 odstotka več luksuznih limuzin kot leto prej, skupno 29.643, februarja pa so z modelom CLA opazili padec prodaje. S tehnološko in dizajnersko prenovo naj bi krivuljo prodaje spet obrnili navzgor.
Videz poenoten z razredom A
Spremembe zunanjosti se nanašajo na zunanji odbijač s srebrnim, črnim ali kromanim okvirjem. Nova je zračna reža, ki je poenotena z modeloma razreda A in B. Opcijsko bodo na voljo polni LED-žarometi. Na novo so oblikovali lahka aluminijasta platišča.
V potovalni kabini je tanjši 8-palčni zaslon, za več prestiža poskrbijo dodatki iz kroma, nove so sedežne preobleke, standardna je kamera za pomoč pri vzvratni vožnji. Dobil je tudi sistem za prepoznavanje možnosti trka in samodejno zaviranje v sili.
Športni mercedes-AMG CLA 45 ima 2,0-litrski turbobencinski motor z 280 kilovatov moči (381 KM) in 475 Nm navora. V Stuttgartu navajajo, da je pospešek od 0 do 100 km/h 4,2 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.