V Stuttgartu bodo naročila za mercedes-AMG S65 cabriolet začeli sprejemati v začetku aprila prihodnje leto. Foto: Mercedes-Benz
V Stuttgartu bodo naročila za mercedes-AMG S65 cabriolet začeli sprejemati v začetku aprila prihodnje leto. Foto: Mercedes-Benz

Pri Mercedes-Benzu so zaokrožili ponudbo svoje zastavonoše - prestižnega razreda S. Po limuzini, kupeju, kabrioletu in različici maybach so predstavil še najbolj razburljivo različico AMG S65 cabriolet s šestlitrskim V12 motorjem.
Šestlitrski V12 motor ima 463 kilovatov moči in 1000 Nm navora. Pospešek od 0 do 100 km/h doseže v 4,1 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. Moč se na zadnja kolesa prenaša z AMG speedshift plus 7G-tronic dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. V Stuttgartu so prestižni športni kabriolet opremili z 20-palčnimi platišči in pnevmatikami dimenzij 255/40 spredaj in 285/35 zadaj.
Pri Mercedesu razkrivajo, da je kombinirana poraba goriva v skladu z "novim evropskim ciklom vožnje" (NEDC) 12 litrov na 100 kilometrov, emisije CO2 so 272 gramov na kilometer poti.
Luksuz tudi za športno izvedenko
Od klasičnega kabrioleta razreda S se AMG S65 cabriolet na zunaj razlikuje po podvojenih zaključkih izpušnih cevi na zadku, kromiranem napisu V12 biturbo, mehki zložljivi strehi s trislojno akustično izolacijo, ki se popolnoma zloži ali postavi v 17 sekundah do hitrosti 50 km/h. Kupci lahko izbirajo med temnomodro, temnordečo, bež in črno barvo strehe.
V potovalni kabini prevladujejo le najboljši materiali - napa usnje, ki objema tudi športni trikraki volan in športne sedeže (gretje, hlajenje, električni pomik, spominska funkcija).
Merilna skala na merilniku hitrosti sega vse do 360 km/h, merilnik vrtljajev je standardno opremljen z napisom V12 biturbo, standarden je zaslon „head-up“ (HUD), ki na vetrobranskem steklu prikazuje najpomembnejše parametre vožnje, 360-stopinjski pogled na okolico vozila ...