V ponudbi ostaja tudi model 208 GT line, ki ima športen volan, kromiran zaključek izpušne cevi, večja, 17-palčna platišča. Foto: Peugeot
V ponudbi ostaja tudi model 208 GT line, ki ima športen volan, kromiran zaključek izpušne cevi, večja, 17-palčna platišča. Foto: Peugeot

V Ženevi bo Peugeot tri leta po prvi predstavitvi pokazal prenovljeni model 208. Ta je bil deležen nekaj zunanjih in notranjih lepotnih popravkov, obogatili so pogonsko paleto agregatov, dobil je nekaj nove tehnike.
Peugeot 208 bo kmalu dosegel številko 1.000.000 prodanih primerkov. Tudi zato so zunanji arhitekti avtomobilu namenili diskretne spremembe. Najopaznejša je nova, vpadljiva oranžna barva karoserije, od zadaj pa ga prepoznavnega delajo nove 3D-led luči v obliki krempljev, ki so na voljo serijsko. Dobil je nov prednji odbijač, širšo okrasno masko z debelejšo kromirano obrobo, ki je odslej v celoti vdelana v odbijač. Pri bogatejših ravneh opreme ima nova okrasna maska vtisnjeno kromirano končno obdelavo z 3D-učinkom. Za drugačno podobo so poskrbeli z ločeno nameščenimi meglenkami in novimi dvobarvni žarometi z masko v črni barvi in kromu.
Do 30 km/h zavira sam
Znotraj je v središče umeščen 7-palčni zaslon na dotik (od začetka prodaje je več kot 80 odstotkov prodanih izvedenk opremljenih s 7-palčnim zaslonom na dotik), ki je serijsko na voljo od druge ravni opreme dalje in omogoča enostaven dostop do raznih funkcij vozila (radio, navigacija, telefon, potovalni računalnik, internet). Novost je sistem mirrorscreen, ki uporabniku omogoča prenesti prikaz s pametnega telefona na zaslon v vozilu. Notranjost je pridobila čisto nov svetlobni ambient. Čista bela barva osvetlitve ozadja je uporabljena tako za instrumentno ploščo in njene kazalce kot tudi za vsa upravljalna stikala in to pri vseh ravneh opreme. K ambientu prispevajo tudi stropna LED-lučka in modri svetlobni vodniki panoramske strehe.
Peugeotov model B avtomobilskega segmenta ponuja vzajemna sistema za uporabo v mestnih središčih: samodejno zaviranje v mestu do hitrosti 30 km/h in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji.
Še naprej ponuja storitve peugeot connect SOS & assistance, ki omogoča samodejni klic v sili in klic asistence na cesti z lokalizacijo vozila ter v primeru težav pošlje na kraj nezgode ustrezne intervencijske službe. Individualni kupci lahko odslej izbirajo med tremi paketi. Paket monitoring je virtualna servisna knjižica in nasveti za ekovožnjo, ki so prilagojeni, paket mapping prek e-pošte opozarja o uporabi vozila zunaj predhodno določenega območja ali časovnih intervalov s prikazom poti v teku in ki so bile opravljene, paket tracking pa zagotavlja geolokalizacija vozila v primeru kraje.
Novost pri menjalnikih
V ponudbi motorjev bodo trivaljni in štirivaljni bencinski motorji z razponom moči od 50 kilovatov do 153 kilovatov, ki jih zagotavlja 1,6-litrski THP agregat v športni različici 208 GTi 30th anniversary. Na dizelski strani so pogonski agregati opremljeni s čisto tehnologijo BlueHDi z razponom moči od 55 do 88 kilovatov. Novost v ponudbi je samodejni šeststopenjski menjalnik.