Koncept citroën berlingo mountain vibe zaznamujejo zanimive barvne kombinacije. Foto: Citroën
Koncept citroën berlingo mountain vibe zaznamujejo zanimive barvne kombinacije. Foto: Citroën

Citroën bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil koncept pustolovskega berlinga mountain vibe.
Topografske linije krasijo karoserijo in že na prvi pogled nakazujejo, da se citroën berlingo spogleduje tudi s pobegom izven asfalta. Francozi izpostavljajo izvirno grafiko svetle rožnate barve poimenovane infrapink, ki dodatno poudari značajske lastnosti tega koncepta. Rožnata barva obdaja celo prednji meglenki, hkrati pa se prilega zeleni barvi alep karoserije.
S funkcijo za boljši oprijem
Stil zunanjosti dopolnjujejo ojačitve na blatniških koših in spodnjem delu karoserije. Pnevmatike so opremljene s snežnimi verigami rožnate barve, nosilni drogovi strešnega prtljažnika so obdani s penasto oblogo infrapink. Vozilo je opremljeno s funkcijo grip control, ki jo poznamo že iz Peugeotovih modelov, pa tudi berlinga XTR in prek katerega lahko prilagajamo delovanje sistema elektronskega nadzora stabilnosti (ESC) na različnih podlagah.
V notranjosti so sedeži prekriti s klasično in tehnološko tkanino gris liberia z rožnatimi okrasnimi šivi. Dekorativni dodatki notranjosti so zmes preprostosti in elegance. Barviti dodatki na preprogah imajo nalogo poživiti potniški prostor.
Citroën sicer že pozna terenskega berlinga za flirtanje z brezpotji XTR, ki ima za razliko od berlinga multispace zaščitno črno plastiko, zaščito motorja in za slab centimeter dvignjeno karoserijo spredaj.