Porsche bo v Pekingu predstavil dva novinca GTS z najzmogljivejšimi motorji v ponudbi boxsterjev in caymanov. Foto: Porsche
Porsche bo v Pekingu predstavil dva novinca GTS z najzmogljivejšimi motorji v ponudbi boxsterjev in caymanov. Foto: Porsche

Najzmogljivejši in najhitrejši par Porschejevih športnih avtomobilov s sredinsko vgrajenim motorjem po besedah izdelovalca v svojem segmentu postavlja nove rekorde. Rekordov pa si pri Porscheju ne želijo le na dirkališčih, ampak tudi pri prodaji, in zato svetovna premiera na rastočem kitajskem trgu z veliko večjimi prodajnimi potenciali kot kjer koli drugje pravzaprav ne preseneča.

Kitajska predstavlja za znamko Porsche drugi najpomembnejši posamični trg, takoj za Združenimi državami Amerike. Porschejeva prodaja je s skupno 37.425 prodanimi vozili v letu 2013 na Kitajskem zrasla za 19,9 odstotka v primerjavi z letom prej.

V različico GTS so vgradili 3,4-litrski motor, ki v boxsterju GTS zmore 243 kilovatov (330 KM), v caymanu GTS pa 250 kilovatov (340 KM). Prvi pospeši boxsterja od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,7 sekunde, drugi pa caymana v 4,6 sekunde. Največja hitrost, ki jo doseže prvi, je 281 km/h, drugi pa je z mejo pri 285 km/h še za malenkost hitrejši.

Oba modela naj bi na domači nemški trg zapeljala že v mesecu maju, za boxsterja GTS bodo morali kupci odšteti 69.949 evrov, za caymana GTS pa 73.757 evrov.